Connect with us

Ez a nap

4325 tanár hiányzik az iskolákból

Megosztás

Az állami általános iskolákban és gimnáziumokban augusztus végén 4325 betöltetlen álláshely volt, derül ki a Klebelsberg Központnál összesített adatokból.

Mit szólna, ha a fizuja helyett fidesz-közért utalványt kapna? Pont ez a terv a tanároknál!
Megosztás

Az állami általános iskolákban és gimnáziumokban augusztus végén 4325 betöltetlen álláshely volt, derül ki azokból a Klebelsberg Központnál összesített adatokból, amelyek az Index birtokába kerültek.

A tanárhiány más területeken is észlelhető: a kevés tanár miatt sok iskola nem tud csoportbontásokat csinálni, sok a túlóra, a kémia vagy a fizika szaktanári kar vészesen öregedik, sok helyen pedig csak nyugdíjas tanárokkal tudják megoldani a tanítást. Az arányokat nézve leginkább iskolai gyógypedagógusból van hiány. Ahol kevés a tanár, ott kevesebb lehetőség van kiscsoportos oktatásra, ami hátrányt okoz az ott tanuló gyerekeknek.

A vidéki tankerületekben a finanszírozott órakeretet nagyjából csak 70 százalékban tudják betölteni, mert eleve nincs elég tanár. Például Kazincbarcikán, Kisvárdán, Mezőkövesden és Baján az órakeret kevesebb, mint 70 százalékát tudják betölteni. Emiatt nem tudnak külön csoportokat, fakultációkat indítani.

(Forrás: Index)

Kapcsolódó:

Megbukott Orbán Viktor miniszterelnök oktatáspolitikája

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük