Connect with us

Ez a nap

6810 kormánytisztviselőnek kell távozni

Megosztás

A minisztériumok alá rendelt intézményeknél 4210-zel kevesebben dolgozhatnak január 1-től, de ebbe beleértik a most üres álláshelyek megszüntetését is.

Megosztás

A kormány „a minisztériumoknál foglalkoztatottak körében a feladatok folyamatos és magas színvonalú fenntartása mellett, összesen 2600 munkakörre kiterjedő létszámcsökkentést rendel el” – áll egy hétfő este megjelent kormányhatározatban. A tárcák alá rendelt intézményeknél 4210-zel kevesebben dolgozhatnak január 1-től, de mindkét számba beleértik a most üres álláshelyek megszüntetését is.

A végkielégítésre adott pénz útját ellenőrzik

A legtöbb dolgozót az Innovációs és Technológiai, illetve a Belügyminisztériumból küldik el (517 és 401 főt), míg az eleve jóval kisebb Miniszterelnöki Kabinetirodából tízet. A másik csoportban az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pénzügyminisztérium intézményeit éri a legnagyobb érvágás: 2250, illetve 954 munkatárstól kell megválniuk.

Az a miniszter, aki az elbocsátásokhoz nem talál elég pénzt a kasszájában, kérhet a pénzügyminisztertől, de ennek indokoltságát – szokatlan módon – a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrizni fogja.

(Forrás: HVG)

A SZEF visszautasítja a közszféra létszámleépítését

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük