Orbán olyan gyenge lesz tavaszra, mint a harmatos libalegelő

Orbán olyan gyenge lesz tavaszra, mint a harmatos libalegelő

Ha nem hagyjuk, hogy állandóan bepalizzon bennünket, hiszen még most is azt teszi, miközben folyton fényezi magát, nagyzol és dölyfösködik zsebre tett kézzel.

Lám a minap még Kocsis Évát is lapátra tették, mert a péntek reggeli Kossuth rádiós, ki ha én nem szeánszokon volt, hogy a mostani miniszterelnöknek saját véleményével fűszerezett kérdéseket tett fel és az illiberális csókosok szerint ez azért mégsem való. A fideszes nyelvcsapásairól elhíresült jobboldali, a „mindenki nyugodjon le a pi@sába” szlogent felböfögő Csúri Ákos ujjongva írt a döntésről Végre! Kocsis Éva repült a 180 percből címmel. Ez most történt a napokban. Mert a kormányfőnek titulált felcsúti kisvasutas ugyebár szent és sérthetetlen, már ami a róla alkotott agymosott téveszmések előítéletes véleményeit illeti.

Ez a pávatáncos mára már nemzetbiztonsági szempontból is egy rakás szerencsétlenség, aki szerint „a nem is oly rég még erős és keresztény Európa nyugati fele hol nemtörődömségből, hol naivságból sorra feladja templomait, eltünteti vallási szimbólumait, és hátat fordít a saját kultúrájának – észre sem véve, hogy ezzel saját jövőjét dobja el”. Annyira legyengült már, hogy ilyen orbitális hazugsággal kampányolt az erdélyi Szászfenesen kuncsorogva ottani magyarok szavazataiért. Ez azért nem semmi önpusztító teljesítmény az emberi tartás összeroppanásában. Így kezdte az októbert a harmatos libalegelő gyengeségével egyre inkább küzdő, a magyar nemzeti politika jókor volt jó helyen lévő szerencsejátékosa. Aki ételosztó országgá szegényített bennünket, és most még azt is be akarja tiltani!

Feljelentés ismeretlen tettes ellen

A keresztény értékek kisajátításának kampányfogássá tételével olyan határt lépett át a homo Brüsselicussal fenyegető, kínai kapcsolatokkal pöffeszkedő, nagy magyar nemzetieskedő Orbán, ahonnan már nincs visszatérés. A végelgyengülés elkezdődött. És már itt is vagyunk az esztendő utolsó hónapjában. Hogy hamis váddal majd ne illethessék, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az okleveles településmérnöki és jogi szakokleveles mérnöki diplomával rendelkező Berkecz Balázs. Tette mindezt az RTL Klub 2017. november 28. napján 18 órakor sugárzott Híradójában, a Simicska Lajos vállalkozóval közölt interjúban elhangzottak miatt.

„Az RTL Klub által készített riportban arra történt utalás, hogy bizonyos személyek 1990 és 2015 közötti tartamban megállapodást kötöttek, hogy szervezetten állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményeket (maffiaállam létrehozása) követnek el. Az interjúból az is megállapítható, hogy a megállapodásban részt vevők közül egy személy később önként elállt a bűncselekmény illetve bűncselekmények elkövetésétől” – áll többek között a feljelentésben. Most már csak az a kérdés, hogy miként fogja elbírálni mindezt az ügyészség. Elsikálják ezt is szokás szerint, vagy kampányfogásként kezelve alibiztetnek egyet, hogy lám milyen alaposak vagyunk!

Csim-Bum cirkusz

A sameszek mindent elkövetnek, hogy palástolják szeretett népvezérük gyengeségeit. A helytelen kifejezést az egyik fullajtár akár tőlem is lophatta volna, amikor azt rikácsolta hamisan az előzőek miatt, hogy „ez politikai csinn-bumm cirkusz, nem foglalkozunk vele, tesszük a dolgunkat.” Ugyanis ez helyesen Csim-Bum cirkusz, amely a magyar rádió gyerekműsora volt az 50-es években. Az igaz, hogy istállómester ott is volt, no meg Bruhaha Kelemen, Szamóca, aztán Bukfenc.

 A hajbókoló sameszek létérdeke a csápolókkal közösen az, hogy megélhetési színvonalukat biztosító vezérük a kompániájával együtt minél tovább hatalomban maradhasson. Meg is tesznek ezért mindent, hogy naggyá kiabálják őt. Orbán pedig mindazzal, amit a magyarok védelméről, függetlenségéről, nagyságáról és szerepéről, a rendeltetéséről bárhol gesztikulálva hadovál, pont az ellenkezőjét éri el. Pitiáner, picurka ország, tekintélyt vesztett nemzeti vezetőjévé züllesztve magát, azzal az illiberális államépítő politikával, melyet nemcsak meghirdetett, de amit rögeszmésen a gyakorlatban is folytat, és melyet lépten-nyomon követ, haszonélvező kedvezményezettjeivel együtt.

Ismeretes, hogy a vezérre bármit mondanak is, emiatt ő aztán senkit nem perel. Mert miként Kósa is megmondta: „A miniszterelnök elhatározta, hogy nem perel senkit. Mert az olyan lenne, mintha a király pereskedne bárkivel„. Ámulj világ, bámulj nap, a világ új Sámsont kap, aki beáll lassan abba a sorba, melyet úgy jellemezhetnénk, hogy Cato, Ciceró, Szólón, Arisztotelész, mind meghaltak, bölcsek voltak, jaj mi lesz.

De azért jó lesz vigyázni emberek!

A 2018-as választások megnyerése érdekében az illiberálisok mindent el fognak követni. Szemfényvesztő, trükkös cukiságokkal teli mézesmadzagok húzásaival édesgetik majd rájuk szavazásra, a kevésbé vájt fülűek eddig is átvert tömegeit. Kivetett horgaik bekapásához a kampány beetetések már megkezdődtek.

Jelzáloggal terhelt adósságok egy részét engedik el, ha kell, akkor majd amnesztiát hirdetnek bizonyos körökben, vagy akár ingyen ingatlanokat adnak azoknak a nincsteleneknek, akik cserébe rájuk fognak szavazni. Minden cselekedetükkel és kísérő kommunikációjukkal azt a szándékukat igazolják majd, hogy ismét kormányt akarnak alakítani. Mert létérdekük, hogy köreik harácsolt javaikat megtarthassák, és azokhoz még többet, mint eddig, törvényt sértő módon szerezhessenek!

Korábbi cikkKövetkező cikk

Hatmillióan tesznek Orbánra

Hatmillióan mondtak nemet 

A Fidesz az elmúlt három évben tökélyre fejlesztette a menekültek elleni gyűlöletkampányt. A nemzeti konzultációknak álcázott, nem is burkolt uszítás több milliárd  forintunkba került, ennyit  vertek el, teljesen feleslegesen.


A Orbán konzultálgat, több százezer gyerek éhezik

A konzultációk kérdéseire akár előre is megírhatták volna a választ, hisz’ nem volt kétséges az uszítás célpontjai a hívők, akik talán még a kútba is beugranának, ha a kedves vezető kéri, Orbánnak tetszően nyilvánítanak véleményt.

A már majdnem keményvalutának tekinthető forintoknak sok ezer jobb helye lett volna az országban. Csak egyet említek. A Fidesz által eltapsolt hatalmas összegből meg lehetett volna szüntetni a gyermekéhezést az országban, a hét minden napján ételhez juthattak volna a gyermekek, akik szülei számára gondot jelent hétvégéken családjuk ellátásáról gondoskodni.

Persze számos olyan kérdés van, amelyről érdemes lenne tudni, hogyan is gondolkodnak a magyar emberek. A teljesség igénye nélkül csak két egyszerű kérdés:

  • Egyetért-e azzal, hogy a Fidesz fejezze be a stadionok építését, az erre tervezett közpénzt teljes egészében az egészségügyre fordítsa a kormány?
  • Támogatja-e, hogy a köztisztséget betöltők és hozzátartozóik állami közbeszerzéseken ne indulhassanak, állami tulajdonú cégekben vezető tisztséget ne tölthessenek be? 

A sort még hosszasan folytathatnám. Orbán nemzeti konzultációi kizárólag a saját hatalmi bázisának egyben tartását szolgálják, nem a nemzet sorskérdéseivel foglalkoznak.


Levélhullás és számháború

Az elmúlt hetekben röpködtek a számok, most már minden idők legsikeresebb konzultációjáról harsog  az uszítás kapcsán a Fidesz lakájmédiája. Ha elfogadjuk a kormányzati számokat, akkor is legkevesebb, mint hat millió magyar választó nem nyilvánított véleményt. Többségük azzal szavazott, hogy a kukába dobta a „nemzet” miniszterelnökének a levelét.

Érthetetlen, hogy a Fidesz egy ilyen konzultáció után, milyen alapon beszél itthon és Brüsszelben a magyar emberek nevében. Mi, nagyjából hat millióan –a választásra jogosultak közel háromnegyede–azzal nyilvánítottunk véleményt, hogy a megfelelő helyére juttattuk az uszítás  kérdőívet: a szemétbe. Nem hatalmaztuk fel sem Orbán Viktort, sem  a hűbéreseit arra, hogy a nevünkben beszéljenek. Orbán Viktor számára bukta volt a legutóbbi népszavazás, és minden törekvése ellenére Orbán nem azonos a magyar nemzettel. Ha tetszik, ha nem, egy az általunk fizetett közszolgák közül, akit bármikor visszahívhatunk, ha nem képviseli az érdekeinket. Egy klasszikust idézve: 

” Egy népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a nép akarata ellenére kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti.”

Magyarország Orbánnál jobbat érdemel.

Megjött a számla: Közölte a Posta, mennyit számlázott a konzultációs ívekért


Szégyellje magát Heisler András!

Szégyellje magát Heisler András

Ha valaki még nem tudná, az egyik rasszista fideszes országgyűlési képviselő – bizonyos Pócs János – egy disznótorban készített fotó kapcsán alaposan elzsidózta magát. A képen, amit lelkesen posztolt a leölt disznó bőrébe belekarcolták, hogy “Ő VOLT A SOROS”. Nem vicces, egy cseppet sem, mármint azoknak, akik nem antiszemiták. Az igazán meglepő azonban, hogy mit mond erről Heisler András MAZSÍHISZ elnök.


Suttyó, ta-ka-rodj!

A  társadalom egészségesebb lelkű része szinte azonnal reagált, civilek petíciót írtak, pártok – például az MSZP – a mandátum megvonását követelték. Nagyon sokan értik, hogy itt nem egy képről, hanem egy eszméről van szó. Pócsnak mindenképpen mennie kell, ha értette, mit üzen a kép azért, ha nem, akkor meg azért, mert egy kő-buta suttyó, akinek semmi keresnivalója az ország házában.

Talán még magánál a rasszista ügynél is komolyabb gond, ahogy a Magyar Izraelita Hitközségek Szövetségének elnöke a Klubrádióban reagált a történtekre, méghozzá a nyolcnapos Hanuka, a zsidó szabadságharc csodájának első napján.

Szégyellje magát Heisler András
fotó: P.J. facebook oldala

Heisler András szégyene

Az elnök egy apró történelmi bevezetővel kezdte, amiben visszautalt egészen a wittenbergi templomig, aminek kapujára Luther 1517 október 31-én kitűzte 95 tételét. Ezt követően Heisler nem átallotta azt, az enyhén szólva is gyáva és ostoba véleményét hangoztatni, hogy nem szerencsés, ha egy antiszemita támadásra a zsidó közösség reagál elsőként.

Hogy érette ezt, drága elnök úr? – teszem fel a költői kérdést, különös tekintettel így, a makabeus szabadságharc emlékünnepén, amikor egy kisebbség többség felett aratott győzelemének csodáját is ünnepli a zsidóság. Miért sulykolja a magyar zsidóság egyik fontos képviselője, a „húzd meg magad, abból baj nem lehet” elvét? Hogy várhatja el Heisler András  a többségi nemzettől, hogy a zsidóság mellé álljon, ha az gyáván, fülét-farkát behúzva kussol.

Szögezzük le, a MAZSIHISZ elnöke, vagy semmit nem tanult a vészkorszakból, vagy – és ez a valószínűbb – politikusnak hiszi magát és megpróbál megúszásra játszani. Van egy rossz hírem mindenkinek, aki a zsidó vezető szőnyeg alá söprő politikájával ért egyet: a dolgokat nem lehet megúszni, csak elodázni.A halogatás eredményeként az egyszerű pattanásból (Pócs János) is fekély lehet.

A rádiós beszélgetés vége felé már az elnök is ráébredt, hogy amit addig mondott, vészesen leleplezi, milyen szégyenletesen puha, megengedő és gyáva. Hirtelen irányt próbált váltani és egy bakugrással – szarva közt a tőgyét – kijelentette, hogy a januári tárgyaláson a kormánnyal jól megbeszélik majd ezt a témát is.

Nos, a fenti a mondat semmivel nem hangzott jobban mint Orbáné: „A disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe”. 

Most már nem csak Pócs és Orbán, de Heisler is tartozik egy bocsánatkéréssel a világ zsidó közösségének.

Happy Hanuka, Heisler úr!

Imigyen szóla Orbán:  A disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe Tudatosságot igényel a biztonságos játékvásárlás

Tudatosságot igényel a biztonságos játékvásárlás

A játékvásárlás szempontjából legforgalmasabb időszakban a szülőknek fokozottan figyelniük kell a minőségre, mégsem keresik célzottan a biztonságos termékeket.A játékfajta kiválasztásában ugyanakkor tudatosabbak a magyar szülők: egyre többen keresnek fejlesztő ajándékot gyermeküknek. A 2017-es karácsonyi időszakban az átlagos online kosárérték 8000 forint, a hagyományos áruházból 6500 forintos számlával távozunk.

A karácsonyi szezon az éves eladások 50 százalékát adja idén. A gyerekjátékok piacán az év legforgalmasabb időszakában a szülőknek viszont nemcsak a kicsik vágyait kell szem előtt tartaniuk, hanem oda kell figyelniük arra is, hogy a választott játék mennyire biztonságos. „A legnagyobb segítséget a CE (Conformité Européenne) jelölés nyújtja, ez lényegében azt jelenti, hogy a játék megfelel a rá vonatkozó előírásoknak, és szabadon forgalmazható az Európai Gazdasági Térség belső piacán. Egy játék igazán csak akkor lesz jó választás, ha biztonságos, örömöt okoz a gyermeknek, és a szülő is elégedett vele” – mondta Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

A játékkereskedő korábbi kutatásából kiderült, hogy tízből kilenc magyar szülő tisztában van a CE jelölés fontosságával, azonban mindössze ketten keresnek célzottan ilyen játékot. „A gyártó és forgalmazó mellett a szülő tudatossága is fontos gyerekeknek szánt termék vásárlásánál. E tekintetben a klasszikus áruházi vásárlás előnyösebb, hiszen amellett, hogy fizikailag is megtapintható a termék, egyszerűen ellenőrizhető a minősége is” – tette hozzá Gyaraki Dávid.

Az idei karácsony slágerei a kreatív- és fejlesztő játékok, valamint a LEGO. „A magyar szülők kiemelkedően sok fejlesztő játékot vásárolnak a közép-kelet-európai régiót tekintve, egyre erősödő tudatosság figyelhető meg ajándékválasztáskor. A top kategóriákban található játékok által fejlődik a gyermek logikája, kézügyessége és problémamegoldó képessége, melyeknek egész életen át kimutatható hatásuk van” – magyarázta a marketingvezető. A karácsonyfa alatt az aktuális mozis mesehősök (pl. Star Wars), a mindig népszerű szerepjátékok (pl. barkácskészlet, játékkonyha) és a természetes anyagú fajátékok is megtalálhatók lesznek idén. A szülők online vásárláskor 8000 forintot, hagyományos bolti beszerzés esetén 6500 forintot költenek alkalmanként gyerekjátékra az ünnepi időszakban.

A fogyasztóvédelmi referens legfontosabb tanácsai játékvásárlás esetén:

1. Elemes játékok: vegyük figyelembe, hogy a gyári csomagolásba általában próba elemeket tesz a gyártó, a vásárlás után érdemes tartósabb elemre cserélni. Amikor megvettük az elemes játékot, figyeljünk rá, hogy a csavarral rögzített elemtartó doboz csavarja ne lazuljon ki, időnként húzzuk meg!

2. Társasjátékok: a gyártói ajánlást az életkorra vonatkozóan vegyük figyelembe, hiba lehet, hogy a kicsi testvér is odaül társasozni, és elkapja a kisméretű dobókockát vagy bábot, ami fulladásveszélyt jelenthet. A csomagoláson jelölve van a 0-3 éves korig tiltás, vagyis hogy a játék 3 éves kor alatti gyereknek nem való.

3. Funkcionális játékok (pl. hintaló, gyerekhinta): játék közben a szülő semmiképpen ne távolodjon el karnyújtásnyinál nagyobb távolságra gyermekétől!

4. Játék babakocsik: igaz, hogy a babakocsi sokszor élethű másolata a valódi babakocsiknak, mégsem lehet bele kisállatot vagy kisgyermeket tenni, mert teherbírása nem megfelelő, és sérülés keletkezhet.

5. Kreatív készletek: a termék doboza jelzi a termék tartalmát, így a szülő meg tudja ítélni a kreatív készlet nehézségi fokát. Bár a játéküzletek által forgalmazott gyurmákra és festékekre igaz, hogy nem tartalmaznak az egészségre ártalmas anyagot, ettől függetlenül ügyeljünk rá, hogy szembe, szájba ne kerüljenek, mert nem alkalmasak étkezési célra.

6. Hintaló: a gyermek lábának le kell érni róla a biztonságos használathoz. Ha nem ér le a lába, és túlhajtja a gyermek a hintalovat, leborulhat róla. Figyeljünk, hogy az éles sarkoktól távol legyen a játék! A vásárlás során a szülő mérje fel a helyes nyeregmagasságot!

7. Puzzle: vásárlása 2 éves kortól jellemző, akkor még nagyobb darabokkal, amely a kicsik szín- és formavilágának megfelel. A nagyobb gyermekeknek nagyobb darabszámú és kis darabokból álló kirakós vásárolható már. Itt is figyeljük a gyártó korcsoport ajánlását, mert magáról a képről nem állapítható meg mindig a puzzle nehézségi foka.