Sorting by

×

1.500 millióból szaktanári öltözőt, sportpálya megújítást igen, de az iskolában ebédlőt a diákoknak nem sikerült finanszírozni

1,5 milliárd forint hatalmas összeg, azt hihetnénk, hogy ennyiből kacsalábon forgó palota épülhet. Pontosan ennyi pénzből újították fel az iregszemcsei általános iskolát, ám ebédlőt nem alakítottak ki az épületben, így az étkezést biztosító önkormányzati intézményhez a tanulóknak mindennap a forgalmas 65-ös számú főút mentén kell menniük és azon átkelniük – adta hírül a Blikk egy olvasójuk levele alapján.

“Szakadó esőben a 65-ös úton…..”

„Az út nagyon forgalmas, ezért nem szerencsés, hogy annak mentén kell bandukolnia az általános iskolásoknak, ráadásul egy olyan gyalogátkelőhelyen kell átkelniük az út másik oldalára, ami nem túl jól belátható, így veszélyes is. De nincs más megoldás egyelőre, mert a suli felújításakor nem alakítottak ki ebédlőt, ezért az önkormányzat egyik intézményében étkeznek a diákok.”

Ezt a megjegyzést írták ahhoz a fotóhoz, amelyet nemrég küldtek a szerkesztőségnek. A képen az látható, amint szakadó esőben, esernyők alatt haladtak az iregszemcsei kisiskolások a 65-ös számú főút mentén.

Nap mint nap így megy

– erősítette meg az olvasói jelzést Nagy Rudolf, a település egyik lakosa.

Amikor pedig megtudtam, hogy az étkező kialakítása úgy maradt el, hogy a felújításra 1,5 milliárd forintos állami és uniós támogatás állt rendelkezésre, akkor egyrészt nagyon megdöbbentem, másrészt meg nagyon felháborodottam

– tette hozzá a férfi, aki megjegyezte: az önkormányzat ígéretet tett arra, hogy busszal szállítják majd a gyerekeket, de egyelőre az nem úgy történik.

Pedig fontos lenne, mert nemrég a templom homlokzatának egy része leszakadt és pont oda zuhant, amerre a diákok is sétálnak. Még jó, hogy a történtek idején senki nem volt ott.

Az oktatási intézményt 2020-ban újíttatta fel a Tamási Tankerületi Központ mintegy 1,5 milliárd forintos állami és európai uniós támogatásból

A Közbeszerzési Értesítőben megtalálható eredményhirdetés szerint a meglévő 11 terem mellé öt tanterem létrehozását írták elő csoportszobákkal, vizesblokkal, nagyobb tanárival és aulával. Említést tesznek még a hirdetményben porta, igazgatási irodák, teakonyha, szaktanári öltözőt, gépészeti helységet, sőt a sportpálya megújítását is, de étkezőről nem esik szó benne. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint

„Új ebédlőt azért nem sikerült kialakítani, mert az önkormányzat erre saját projekttervvel rendelkezett.”

Hozzátették, hogy az önkormányzat 1345245587 forint európai uniós társfinanszírozású támogatást nyert az iregszemcsei általános iskola központi épületének fejlesztésére, melyhez a kormány további 190,1 millió forint többlettámogatást ítélt meg.

„A gyermekétkeztetés az önkormányzat feladata, amit nem kötelező az iskola épületében ellátni, ha van erre kijelölt és alkalmas hely”.

A tájékoztatás alapján a portál érdeklődött az önkormányzatnál arról, hogy a projektterv mikor valósulhat meg, illetve, hogy mit tudnak tenni a kialakult helyzet rendezésére, de választ cikk megjelenéséig nem kaptak.

További részletekért kattintson a Blikk oldalára.

Ezek a projektek is uniós polgárok pénzéből (nem) valósultak meg…

Kapcsolódó

1.500 millióból szaktanári öltözőt, sportpálya megújítást igen, de ebédlőt a diákoknak nem sikerült építeni

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.