1876 millió közforintot nyom a kormány a Puskás Aréna üzemeltetésére – évente!

Miután 190.000 millióból felépítették, már csak évente 1876 milliót kell a köznek fizetnie azért, hogy álljon és működjön a kormányékesség: a Puskás Aréna.

A dilisnek is megéri!

444 vette észre a friss Magyar Közlönyben, hogy a kormány csak 2020-ban 1,87 közmilliárdor szán a Puskás Aréna üzemeltetésére. Még az építkezés alatt úgy számolt a Magyar Nemzet, hogy évi 1-2 milliárd forintba kerülhet az üzemeltetés. Azt akkor nem promózták, hogy ezt nem a bevételből akarják megoldani, hanem tisztán a köz támogatásából.

Rendezvényhelyszín?

Nem mondható, hogy a kutya sem érdeklődik az aréna bérléséért, hiszen 2019 decemberében például Mészáros Lőrinc érezte úgy, hogy a Puskásban akarja búcsúztatni az évet.

A ZÁÉV összesen 2 millió 537 ezer forint + áfát, azaz 3 millió 331 ezer forintot fizetett a bulihelyszínért és szolgáltatásokért

– derítette ki a 24.hu azt az összeget, amennyibe a tavaly december közepén tartott nagyszabású buli került a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő ZÁÉV Zrt. által kibérelt Puskás Arénában. Közérdekű adatigénylés után adta ki a bérleti szerződést a fenntartó MNSK Magyar Nemzeti Sportközpontok. Eszerint a ZÁÉV Zrt.

296 fő számára bérelte ki a nyugati oldalon lévő, VIP Club néven futó rendezvénytermet, az ahhoz tartozó VIP-érkeztetőt és a parkolót 128 autó és egy busz számára.

A Puskás Aréna biztosította a kanapékat, a szalagkorlátokat, a plédeket, illetve ők rendezték be a helyszíneket, illetve összesen 974 800 forintért ők gondoskodtak a hosztesszekről és a biztonsági személyzetről is. A kulináris élvezetről akkor a megrendelő gondoskodott.

Kuriózum…..

A ZÁÉV Zrt. egyik legnagyobb állami megbízása éppen a Puskás Stadion felépítése volt, a megbízást a Magyar Építő Zrt.-vel konzorciumban nyerte el.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük