Bulvár

1 kérdés, amire tudnod kell válaszolni a saját sikereid érdekében!

1 kérdés, amire tudnod kell válaszolni a saját sikereid érdekében!
Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Nem hiszek a gyors javításokban, a gazdagodj meg gyorsan rendszerekben, vagy bármely más olyan ajánlatban, amely azonnali sikert garantál csupán egy kis erőfeszítésért cserébe. Azonban szeretem, ha az ember logikusan gondolkodik a cselekedetei előtt. Csupán egy egyszerű és jól feltett kérdés, rengeteget segíthet.

Íme neked is egy kérdés, amire tudnod kell válaszolni a saját sikereid érdekében!

  • Mi áll a jelenlegi valóságod (ahol most vagy) és a végső elképzelésed (ahol lenni akarsz) között?
  • Ezek az akadályok inkább pszichológiai, fizikai, érzelmi vagy valami más okok?

Amig nem tudsz erre a kérdésre válaszolni, addig egyhelyben fogsz toporogni. Ez a kérdés megköveteli a mentális önvizsgálatot. Fontos, hogy tudd, hova akarsz menni, ez ad ugyanis irányt neked, de ha megvizsgálod, hogy miért nem vagy még ott, akkor lendületet is kaphatsz, azaz összességében a kérdésre való válasz segít, hogy gyorsabban elérd a céljaid.

“A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít.” (Winston Churchill)

Ez az egész olyan, mint egy útiterv követése. A térkép használhatatlan, hacsak nem ismered azt, hogy hol vagy most és hova akarsz menni. Mi lehet azonban az akadály, ami miatt nem haladsz, vagy legalábbis lassabban haladsz? Sok embernek tettem már fel ezt a kérdést és engedd meg, hogy kiemeljek 4 okot, ami leggyakrabban előkerültek :

1. A képzelet hiánya!

Hogyan szándékozol eljutni bárhova, ha nem is tudod merre tartasz. Nehéz vállalkozás, hogy leülj és egy üres papírlapra elkezd felvázolni az életed. Azonban csak egy lapon kell jól felvázolni, hogy mere tartasz és az megadja majd neked az irányt. De el kell kezdeni!

2. A célok hiánya!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Szóval itt már tudod, hogy hová akarsz menni, csak azt nem, hogy hogyan érhetsz oda. A második legnehezebb dolog, hogy már megvan ugyan a papírlap a tervekkel és az elképzelésekkel, csak a hogyan hiányzik. A lényeg ennél a pontnál, hogy ha apró lépésekkel is, de haladj előre a célod felé. Ünnepeld meg minden apró sikered és előrelépésed, hiszen ezek bizonyítják, hogy igenis képes vagy megcsinálni és további motivációt fognak neked adni.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

About Author

Szólj hozzá!