2019.04.24. Névnap: György

1 milliárd Orbán kicsit nagyobb vasútjára 0 519

1 milliárd Orbán kicsit nagyobb vasútjára

Felgyorsult a kormányköltés, hátha nem lesz már idő eleget elverni és a megfelelő zsebbe juttatni. Hétfőn több kormányhatározat is született. Ezek közül az egyik legjelentősebb a Budapest-Kolozsvár nagysebességű vasútvonal részletes megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséről szóló döntés. 

Még 1 milliárd a levesbe

A határozat értelmében a kormány a román féllel folytatott külgazdasági egyeztetések figyelembevételével egyetért a Budapest-Kolozsvár nagysebességű vasútvonal előkészítésével.


A kormány 300 millió forintot tesz félre a projekt előkészítésére a Beruházás Előkészítési Alapból az NFM javára, azzal a megkötéssel, hogy az előkészítési fázist 2019. december 31-ig kell megvalósítani. Ezen kívül további 700 millió forintot kell előteremtenie Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek 2019-ben szintén erre a célra.

Összesen 1 milliárd adóforintunkat kötötte le erre a célra már most a kormányzat, Orbán Viktor az MKIK legutóbbi rendezvényén is megemlítette a jelentős beruházások között ezt a vasútvonalat.


A határozatban a kormány konkrét határidőket is megszab:

  • 2020. január 31-ig kell elkészítenie a nemzeti fejlesztési miniszternek a jelentést az előkészítési fázis végrehajtásáról és az összeg felhasználásáról.
  • 2020. március 15-ig pedig előterjesztést kell készítenie a beruházás megvalósításáról.

2020-ban a következő kormánynak is csak két éve lesz bebizonyítani, hogy mennyire volt méltó a 2018-as szavazói jóindulatra. Ha minden marad a Fidesz-elvárásnak megfelelően és a most kötött szerződések el nem veszítik érvényüket.

Elég volt a kisvasutakból, a szökőkutakból, a lówellnessből!

Kisvasutakat fejleszt a kormány – Felcsútnak mennyi jut a keretből?

Vasútépítés hazaárulással és szabadrablással Orbán Magyarországán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 5 =

Legfrissebb cikkeink

mindenkinek-sajatjat-dieta

Jó alak: tükrözi az erőfeszítést, az akarat erőt, a kitartást és azt a tényt hogy a szervezeted helyesen működik. Természetesen …

Deutsch

Deutsch Tamás a vetésforgóban kedden hirdetett Fidesz-igét a HírTV-ben. Jean-Claude Juncker volt a céltáblája közepén, aki elkövette azt az “arcátlanságot”, …

Figyelem!

Egy autó szalagkorlátnak ütközött Újbudán, ez meglehetősen növeli a dugók kialakulásának esélyét. Kerüljön ha teheti Eddig tisztázatlan körülmények között egy …

figyelo

Emlékeznek még arra a paláverre, amit Ujhelyi képviselő “kacsalábon forgó palotája” körül csapott a kormánysajtó? Kicsit ugyan elszámították magukat, mert …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: 1 milliárd Orbán kicsit nagyobb vasútjára!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/1-milliard-orban-kicsit-nagyobb-vasutjara/