Virológus: 10.000.- forint bónusszal sokak oltási kedve meghozható! - Városi Kurír

Sorting by

×

Virológus: 10.000.- forint bónusszal sokak oltási kedve meghozható!

Nem lenne példátlan, ha a kormány pénzt ajánlana az eddig beoltatlanoknak, belátva, hogy Orbán hiába tépi a száját, cirka 3 millió magyar hallani sem akar a felkínált esélyről, hogy túlélhessék az esetleges vírusfertőzést. Ha mindenki ráállna, -ami nem esélyes- akkor 30 milliárd forintot kóstálna a fejenként 10.000.- forint és 100 %-os lehetne az átoltottság. Egyelőre ehelyett újabb oltás-kampány mellett döntött a regnáló.

Hirdetés

Míg Magyarország április elejéig Málta mögött a második helyen állt az első adag vakcina beadásával az EU-ban, mára jelentősen lemaradt ezen a listán.

“Miután a határokat nem tudjuk légmentesen lezárni, ezért a járványt be fogják hozni, be fogják hurcolni Magyarországra”

– utalt pénteken Orbán Viktor arra, hogy a negyedik hullám elkerülhetetlen Magyarországon, ugyanis Nyugat-Európában már elkezdődött.

Amire nem sajnálták a közelmúltban a milliárdokat…. -az összehasonlítás kedvéért

Éppen ezért a kormány újabb oltási kampányt hirdetett

Önkéntes orvosok és orvostanhallgatók közreműködésével kereshetik meg augusztus elsejétől a háziorvosok a közelükben élő oltatlan 60 év felettieket. A 12-15 év közötti gyerekeknek pedig az iskolakezdést megelőző két napon lehetővé teszik az oltást, amennyiben a szüleik ezt engedélyezik. Jelenleg majdnem hárommillió ember nincs még beoltva és az utóbbi időben jelentősen csökkent a naponta beadott oltások száma.

Míg május végén egy hét alatt több mint 92 ezren kaptak oltást, július közepére a 10 ezret sem érte el ez a szám.

Ezzel kapcsolatban az ATV Híradója megkereste az EMMI-t, akik válaszukban azt írták: az Operatív Törzs hamarosan több akciót is elindít az átoltottság további növelésére.

“Nekem az az érzésem, rengeteg olyan ember van, akinek nincs internet hozzáférése, nincsen számítógépe, és ennek következtében nem is tudna regisztrálni, még akkor se, ha akarna”

– jelentette ki Duda Ernő, aki szerint külföldi minták alapján újra fellendíthetné az oltási hajlandóságot valamilyen jutalmazás.

“Meg vagyok róla győződve, hogy abból a 3 millió emberből, aki még nem oltatta be magát, egy 10 ezer forintos bónusszal biztos hogy legalább egy másfél milliót be lehetne oltatni”

vélekedett a virológus.

Pulai András közvéleménykutató úgy látja, van összefüggés a pártpreferencia és az oltás elutasítása között:

“Azért egyértelműen látszik, hogy az ellenzékiek enyhén oltáspártibbak”

– nyilatkozta az ATV Híradójának kérdésére a szakember.

“Ez szerintem elsősorban a Fidesz szavazók demográfiájának köszönhető. A Fidesz szavazói kisebb településeken élnek, illetve alacsonyabban iskolázottak, és ez megjelenik ebben a kutatásban, illetve kutatási eredményben”

– tette hozzá.

Friss információ, hogy közben Izraelben megkezdik egy szájon át bevehető koronavírus-vakcina klinikai vizsgálatait. A fejlesztő cég elmondta, a tabletta formátumú ellenanyag főként olyan országokban lehet hasznos, amelyek a korlátozott infrastruktúra miatt lemaradtak az oltással.

Kapcsolódó

 

oltás

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

  • 2021.07.24 - 20:22
    Közvetlen hivatkozás

    Mocskos szemét, hányingerem van ha csak azt a cigány zsiros fejét meglátom,hazug egy aljas patkány, a bandájával együtt, most nem beszél ugye a szuper virus kezeléséröl???. remélem a következö hulám elviszi, de ez a proli még a virusnak sem ördögnek sem kell

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.