10 trükk, amivel irányítható a tömeg, avagy hogyan válunk zombivá – Ismerős?

7. A nép elbutítása

Ez egy kiemelkedően fontos stratégia annak biztosítására, hogy az emberek ne tudják megérteni azokat a technikákat és módszereket, amelyek segítségével az akaratukat ellenőrizhetik és maguknak alárendelhetik őket.

Az alacsonyabb társadalmi osztályoknak nyújtott oktatás minőségének olyannak kell lennie, hogy az alsóbb társadalmi osztályokat a magasabb osztályoktól elválasztó tudatlanságbeli különbség olyan szinten maradhasson, amelyet az alsóbb osztályokból érkezők nem tudnak leküzdeni.

8. A középszerűség divattá tétele

A hatalom szeretné elérni, hogy az emberek fejében az a képzet honosodjon meg, hogy divatosnak lenni butaság, közönséges és illetlenség. Ez összefügg a fentebb írtakkal, mivel a középszerűség a modern világban hatalmas méreteket ölt és a társadalom minden területén megjelenik, a vallástól kezdve a tudományokon át a művészetig és a politikáig.

A botrányok, a bulvárújságok, a jóslás és a mágia, a kétes humor és a populista cselekvések egyaránt hasznosak a cél eléréséhez: megakadályozni, hogy az emberek képesek legyenek ésszel felfogni és összefüggéseiben látni, mi folyik a világon.

www.elclubdeloslibrosperdidos.org

9. A bűntudatkeltés művészete

A másik feladat az, hogy egy személy úgy gondolja, hogy csak ő maga a hibás a saját szerencsétlenségei miatt, amelyek az értelmi képességeinek, ismereteinek vagy erőfeszítéseinek hiányában következnek be.

Ennek eredményeképpen a gazdasági rendszer elleni lázadás helyett a személy elkezdi önmagát elnyomni, mindent hibáztat, ami egy depressziós állapotot eredményez, és többek között tétlenséget idéz elő.

10. Az emberi természet kiváló ismerete

Az elmúlt 50 évben a tudomány fejlődésében bekövetkezett hihetetlen előretörés egy egyre növekvő szakadék kialakulásához vezetett a hétköznapi emberek ismerete és az uralkodó osztályok által használt és birtokolt ismeretek között.

A biológia, a neurobiológia és az alkalmazott pszichológia révén a rendszer most már lépéselőnyben van az átlagemberhez képest annak fiziológiáját és a pszichéjét érintő kérdésekben. A rendszer immáron többet tud egy közönséges emberről, mint az saját magáról.

Ez azt jelenti, hogy a legtöbb esetben a rendszer nagyobb hatalmat és nagyobb befolyást gyakorol az emberekre, mint azok saját magukra.

(forrás: ketkes.com)

Egy hozzászólás itt: “10 trükk, amivel irányítható a tömeg, avagy hogyan válunk zombivá – Ismerős?

  • Avatar
    2020.04.08 - 12:23
    Közvetlen hivatkozás

    Ezt a Professzor a jelenlegi Magyarországról is írhatta volna!!!,de valószínű Ő több országon át látott,látta ezt a Gyakorlatot!!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük