100 milliós sumákolást ismert be a Fidesz!

Az egyik Fidesz-jogsértés nyomán bocsánatkérésre és kártérítésre kötelezetté vált az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, mert a nyíregyházi kórház tervezési munkáját jogtalanul adta át a megbízott vállalkozótól elvéve egy kijelöltnek. Az új cég az előző terveit átalakítva használta fel, amúgy fideszes módra.

Újabb 100 millió közpénzünk fenekére vertek

Az alábbi fizetett hirdetés jelent meg a napokban a Kelet-Magyarország című napilapban

„Alulírott Állami Egészségügyi Ellátó Központ ezennel elismerjük, hogy a Jósa András Oktató Kórház tömbkórház rekonstrukciójával összefüggő beruházás során a Nyír-Terv Plusz Kft. Balogh Balázs és Bognár László által készített terveket a kórház építéséhez jogellenesen használtuk fel. A jogsértést sajnáljuk.”

Mindez nem előre megírt sorscsapásként érte a céget, hiszen, ha a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat tiszteletben tartja a törvényeket, nem kellene súlyos százmilliókat is fizetniük kell a jogtiprás miatt – írja a nepszava.hu.

Történt ugyanis, hogy

a nyíregyházi kórház tervezési munkáira 2009-ben kötöttek szerződést a Nyírterv-Plusz Kft.-vel, a következő évben azonban a megrendelő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat rendkívüli felmondással, azonnali hatállyal megszüntette a tervezési munkáról szóló 252 millió forint értékű megbízást. Az elkészült tervekért nem fizettek, annak jogait nem vették meg.

Ugyanerre a munkára a Fatum Property Kft.-vel kötöttek szerződést bruttó 626 millió forint értékben, a cég pedig a Nyírterv-Plusz terveit használta fel, s alakította tovább. Emiatt a Nyírterv-Plusz Kft. polgári pert indított, a Debreceni Ítélőtábla pedig jogerős ítéletében megállapította, hogy megsértették a cég szerzői vagyoni jogát, valamint az építész tervező vagyoni és személyhez fűződő szerzői jogát.

Mindezt a Kúria a napokban meghozott jogerős ítéletével megerősítette, s a kártérítési kötelezettség megállapítása mellett nyilvános bocsánatkésére szólította fel a kórház üzemeltetőjét.

(forrás: népszava)

Juhász Péter: ilyen a Fidesz, veled betartatja a törvényeket, de ő csal

Álmosd felébredt és végleg elzavarta a sikkasztás gyanújával perbe fogott fideszes polgármestert

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük