Connect with us

Ez a nap

Ez lenne az elfogadható magyarázat?!

54.000.000.000.- forintból (jól látja, ez 54 milliárd) újítja fel a székházát az MNB
Megosztás

A magánnyugdíj-pénztári rendszer átalakítása jelentősen javította a fenntarthatóságot, a strukturális reformok nélkül nem lehetett volna végrehajtani a költségvetés konszolidációját, és nem lehetett volna megalapozni a következő évek béremeléseit – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán, hozzátéve: visszautasít minden pártpolitikai nyomásgyakorlást.

Az MSZP Országos Központja szerdán bejelentette: a Fidesz 2011 óta nem vezeti be az egyéni nyugdíjszámlákat. Az MSZP feljelentést tesz „Orbán Viktor, Matolcsy György, Selmeczi Gabriella és a bűnszervezet más tagjai ellen közfeladati helyzettel visszaélés, hivatali visszaélés, csalás és hűtlen kezelés miatt”.

A Fidesz kötelezettséget vállalt arra, hogy az állami visszalépés után mindenkinek egyéni számlája lesz. Azóta eltelt nyolc év, a 3000 milliárd magánnyugdíj-vagyont gyorsan eltüntették, de az egyéni számlavezetés még mindig nem létezik – írta közleményében az MSZP.

A jegybank közleményében kifejtette: a 2010 utáni reformintézkedések – mint a magánnyugdíj-pénztári rendszer átalakítása és a korhatár előtti nyugdíjazás szigorítása – összességében nemcsak a nyugdíjrendszer korábbi pénzügyi hiányát csökkentették, hanem jelentősen javították a rendszer fenntarthatóságát is.

A reformintézkedéseknek köszönhetően a nyugdíjrendszer bevételei immár a 2030-as évek közepéig fedezhetik a kiadásokat, azaz mintegy 20 évig biztosítottak az egyensúlyi állapot melletti nyugdíjkifizetések. A magánnyugdíj-pénztári rendszer átalakítása nagymértékben segítette a költségvetés válságkörülmények ellenére is sikeres konszolidációját, valamint a Magyarország elleni túlzott-deficit eljárás (EDP) megszüntetését. A magánnyugdíj-pénztári rendszer átalakítása következtében a költségvetés hiánya évente több mint 300 milliárd forinttal javult. A strukturális reformok alapozták meg a további évek béremeléseit is – írták.

A jegybank közölte továbbá: „az MNB továbbra is visszautasít minden pártpolitikai nyomásgyakorlást, egyúttal felszólítja a politikai erőket, hogy tartózkodjanak a közvélemény félrevezető tájékoztatásától”.

A közlemény kitért arra is, hogy a magánnyugdíj-pénztári kilépések statisztikai elszámolása 2014 óta változatlanul, a nemzetközi statisztikai előírásoknak megfelelően történik, a módszertani leírás elérhető az MNB honlapján, a statisztikai aloldalon.

(Forrás: MTI)

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük