Connect with us

Ez a nap

LMP: a párt örül a választás időpontjának

Megosztás

Az LMP örül annak, hogy Áder János köztársasági elnök a lehető legközelebbi időpontra, április 8-ra tűzte ki a választást, mert ez azt jelenti, hogy így a lehető leggyorsabban kezdődhet meg a korszakváltás Magyarországon és a lehető leghamarabb el lehet zavarni a Fidesz-KDNP kormányt – mondta az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta: az LMP elkötelezett a 2018. áprilisi kormányváltásban és a következő hónapokban azért dolgozik, hogy az elmúlt 27 évet meghaladva, végre egy új korszakot hozzon el Magyarország számára.

Véleménye szerint ugyanakkor súlyos tényezőként árnyékolja be a pártok előtt álló választási kampányt, hogy „az elvben független Állami Számvevőszék” (ÁSZ) ebbe durván beavatkozott. Úgy vélte: az ÁSZ a Fidesz és Orbán Viktor meghosszabbított kezeként működik, amikor lecsap az ellenzéki pártokra. Ez egy koncepciós eljárás, az LMP-re is milliós bírságot szabtak ki, amit „nem fogunk befizetni, s keressük a jogi lehetőségét annak, hogyan tudunk kiállni az igazunkért” – mondta.

A választási kampányt beárnyékoló másik súlyos tényezőnek azt nevezte, hogy a választási törvény különbséget tesz a magyar állampolgárok között, hiszen a határon túli magyarok számára biztosítja a levélben szavazást, míg a külföldön élő magyaroknak nem. Közölte: az LMP ezért azt szorgalmazza, hogy a kérdést mielőbb rendezzék, és az áprilisi választáson a külföldre vándorolt magyarok is szavazhassanak levélben.

(Forrás: MTI)

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük