Megsínylette a Mészáros-vagyon – ajaj! – a vasárnapi választási eredményt. Mínuszban kezdték a hetet a Mészáros Lőrinchez köthető tőzsdei cégek – hívta fel a figyelmet a Napi.hu.

Redők Mészáros és társai homlokán…..

Ha ma akarná piacra dobni részvényeit, igencsak rosszul járna a nemzet leggazdagabbja. A reggeli bukta után az árfolyamok némileg korrigáltak, ám még dél körül is majdnem 6 százalékkal volt a pénteki záróérték alatt a felcsúti milliárdos tőzsdei óriáscégének, az Opus Nyrt.-nek az árfolyama. Süllyedt a Jászai Gellérthez köthető 4iG és a lassan Tiborcz Istvánhoz kerülő, ám kis részben még mindig Mészáros tulajdonában levő Appeninn és a CIG Pannónia árfolyama is.

Számítások szerint Mészáros Lőrinc vagyona összességében több mint 11 milliárd forinttal esett vissza a vasárnap esti állapothoz képest.

A visszaesést nem nehéz az önkormányzati választás eredményéhez kötni,

hiszen nemcsak a fővárost és több kulcsfontosságú települést veszített el a kormányzat, de a piac úgy ítélheti, hogy megtört az eddigi Fidesz-hegemónia, amely a beruházások esetében azt jelentheti, hogy Mészáros körén túl más is könnyebben szerephez juthat a közbeszerzéseknél.

Ezt erősítheti az is, hogy közben a tőzsde egésze nem teljesít rosszul: a BUX index enyhe, 0,07 százalékos pluszban állt délben.

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét