11 egyetem pénteki elzabrálása elé - Városi Kurír

Sorting by

×

11 egyetem pénteki elzabrálása elé

És lesz még minden: egyetem egyházi kézbe adása, Demeter Szilárd PIM-jének meg mindenféle “alapítványoknak” közvagyonhoz juttatása…

Hirdetés

“Együttesen tárgyalják” a javaslatot, a) – s) pontig: hiszen kíméletlen elbitorlásról, szemérmetlen vagyonkimentésről szól mindegyik…

A javaslatok bizonyos részei sarkalatosnak minősülnek:

ha van esély megbuktatásukra, az ellenzéknek a kétharmados elemekről szavaznia kell. Ha erre nincs semmilyen esély, akkor – szerintem – az ellenzék egyet tehet(ne): lehetőleg egyetlen, közös vezérszónoklat után el kell(ene) hagynia a termet.

Mert az a fontos, hogy kifejezzék: a javaslat egészét, a) – s)-ig alkotmánysértőnek, törvénytelennek tekintik, és kormányra kerülésük után a fideszes rezsim fölszámolásának keretében hatályon kívül fogják helyezni. Ezt pedig adekvát módon a téma tárgyalásától való távolmaradásukkal tudják megüzenni.

Legalább a végszavazásban ne vegyenek részt, semmiképp!

A közös ellenzéki vezérszónoklatban – vagy ha ilyen nem lesz, akkor külön-külön, de egyeztetett módon – el kell mondani a legfontosabb dolgokat: az érdemi egyeztetés hiányát, az elképesztő sietséget, a járvány adta helyzettel való visszaélést, az ígérgetésekkel, fenyegetésekkel, zsarolásokkal és hazugságokkal, kormányzati forgatókönyv alapján kikényszerített “önkéntes” intézményi “beleegyezéseket”, a szabálytalan szenátusi eljárásokat, az intézményi autonómia semmibe vételét, megszüntetését – mindent.

A 133 legbátrabb magyar nyilván elfogadja a javaslatot

Nem fogják érdekelni őket az alkotmányossági aggályok, ahogy nem érdekli őket a folyamatban lévő(?) alkotmánybírósági eljárás sem. Pedig ha még adnának a jog látszatára, legalább a döntés megszületéséig fel kellene függeszteniük az egész “modellváltást”.

Az ellenzéki vezérszónoklat(ok)ban, úgy gondolom, szót kell ejteni a rezsimváltás mikéntjéről, a fideszes jogrend egészének felülvizsgálatáról: a szükséges és elkerülhetetlen diszkontinuitásról https://civilbazis.hu/allasfoglalas/ .

Bármi, bárhogyan történjék is, a legfontosabb annak egyértelmű kifejezése volna, hogy a javaslatot az ellenzék törvénytelennek, alkotmánysértőnek, ezért tárgyalhatatlannak ítéli.

Ennek adekvát módja szerintem legalább a végszavazás bojkottálása, az ellenzék kivonulása. Szívem szerint végleg – de ha azt semmiképpen sem akarják, legalább most…

És könyörgök: nehogy már esélytelen, de az alkotmányellenes javaslatot “legitimáló” módosítókkal próbálkozzanak…

 

egytem

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “11 egyetem pénteki elzabrálása elé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.