Connect with us

Kerítésen innen

1182-en jelentkeztek az iskolaőr-képzésre – még mondja valaki, hogy a magyar nem akar „élethosszig” tanulni!

tanulni
Megosztás

Július 23-ig 1182-en jelentkeztek az iskolaőri képzésre, akik megfelelnek „rövid, de komplex” gyorstalpaló után munkába is állhatnak.

A fenti számadat azonban még változhat

– tette hozzá az ORFK, miután július 24-e volt a határidő, és sokan postai úton küldték el jelentkezésüket.

Az ORFK tájékoztatójából az is kiderült, hogy

ha olyan 65 év alatti egykori rendőrök jelentkeznek iskolaőrnek, akik szolgálati járandóságban részesülnek, nem kell tartaniuk attól, hogy az iskolaőri fizetés (vidéken bruttó 220 ezer, a fővárosban bruttó 230 ezer forint) miatt felfüggesztik a járandóság folyósítását, azt az iskolaőri bér mellett továbbra is kapni fogják.

A jelentkezők nem kapják meg automatikusan az állást;

akik megfelelnek a jelentkezési feltételeknek, azoknak augusztus 3-tól egy

rövid, ám komplex (pedagógiai, pszichológiai, konfliktuskezelési) képzést kell teljesíteniük, hogy szeptembertől munkába állhassanak.

A kormány által július 15-én közzétett intézményi listán összesen 491 olyan iskola szerepel, ahol kérték az iskolaőr jelenlétét.

 

Összesen 185 szakképzési intézménybe kerülhet egy-egy iskolaőr – ezt az ITM közölte a Népszavával.

További részletekért kattintson!

Matolcsy

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Marta+Brash

    2020.07.29 03:08 at 03:08

    Vegulis ilyen „lelkes magyarok” rengeteget szerepeltek mar a magyar tortenelemben – ezek sohasem fogynak el. Meg az $$ is megkoszonte annakidejen a magyaroknak, hogy mindossze 8 nemet tiszt vezenyletevel, a buntetni vagyo magyarok 463 000 zsidot tereltek vagonokba, hogy a biztos halalba kuldjek oket.
    Mert a magyar vagy biztonsagi ornek, vagy rendornek, TEK-esnek megy el, esetleg parkoloornek – de a fenyites vagya nagyon sok elferdult lelku egyenben benne van – hisz aldozatot mindenfele lehet talalni, akiken aztan a sajat frusztraciojukat ki lehet elni. Abbol az 1183 jelentkezobol nem hinnem, hogy akar EGY is vegiggondolta volna, hogy fejlodesben levo GYEREKEKet akarnak veluk rendszabalyozni. Sajnalatos esemenyek, 1-1 kirivo eset mindig megtortenhet – ez benne van mar a pakliban, sajnos, – de ezert felallitani egy hadseregnyi frusztraltat a gyerekeink ellen, kizarolag EGY part dontese alapjan – mert ebbe ellenzeki part nem ment bele – az megmutatja, hogy milyen beteg orban – ha ot utotte, rugdalta az apja ennyi idos koraban, akkor o miert ne adhatna tovabb ezt a modszert? – es hogy milyen beteg a magyar tarsadalom, aki nem kepes gyereket nevelni, tanitani szeretettel, csak eroszakkal buntetni

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük