Connect with us

Kerítésen innen

1200 kirúgott postás meg sem kottyan a cégnek: mindez „a szolgáltatási színvonalat nem érinti” – Érti? Nem érti? Akkor is ez van!

Megosztás

Akkor ez most hogy van? 1200 főt tök feleslegesen alkalmazott a nemzeti cég? Hiszen, ha nélkülük minden ugyanolyan klasszul megy majd, akkor nem volt rájuk semmi szükség, vagy.. duma az egész? Posta-saga február végi epizódja…..

Megosztás

Akkor ez most hogy van? 1200 főt tök feleslegesen alkalmazott a nemzeti cég? Hiszen, ha nélkülük minden ugyanolyan klasszul megy majd, akkor nem volt rájuk semmi szükség, vagy.. duma az egész? Posta-saga február végi epizódja…..

Azok a fránya szankciók….

A Magyar Posta elbocsátja 1200 munkavállalóját

– jelentette be a cég kedden. Azt írták,

a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt.

Hozzátették, a korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozókat a szerződött partnereknél foglalkoztassák tovább, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést.

XXI. század…..

A vállalat tavaly novemberben kinevezett új vezetésének kiemelt feladata a szervezet hatékonyságának növelése, a modern és 21. század követelményeinek megfelelő üzletmenet és szolgáltatási színvonal kialakítása.

„Az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválság azonban egyre nehezebb gazdasági környezetet teremt, amely hasonlóan a bel- és külföldi nagyvállalatokhoz, a Magyar Posta tevékenységére is egyre inkább kihat”

– áll a közleményben. Hangsúlyozták, annak érdekében hozta az újabb kényszerű döntést a cég vezetése – mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatója, valamint csomaglogisztikai vállalata -, hogy a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását.

Emlékeztetőül….

Augusztusban írtuk: „könnyen érthető, hogy Tiborcz István -az Orbánvő- amikor kiskosarával bevásárolni indult a postára, miért nem az emlékbélyeg kiadásért felelő csoportot célozta meg vételi szándékával, hanem helyette az online kiskereskedelem 2021-ben egyharmadával bővülésén alapuló csomagszállítást. Az előrejelzések szerint a jövőben sem kell megtorpanásától tartani….”

Szia Uram, akarsz csomagot szállítani?

Két lényeges változás zajlik a Magyar Postánál:

  • csomagszállítási feladatokat átveszi a korábbi partner BHS Trans-tól a Waberer’s International Nyrt.,
  • pénzszállítás pedig a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-hez – aminek vezérigazgatója Tasnádi László, -Pintér Sándor belügyminiszter volt államtitkára- kerül, miután a társaság megszerzi a posta 50 százalékos részesedését a pénzszállító MPT Security Zrt.-ben.

További Tiborcz(?)-vásárlások

A csomagszállítás sorsa azért különösen érdekes, mert közben tulajdonosváltás is zajlik a Waberer’snél, így a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a cégcsoportja, a BDPST válik a fuvarozócég második legnagyobb tulajdonosává. A Waberer’snek se flottája, se elég sofőrje nincs a postai csomagszállítás elvégzésére, Tiborcznak meg tapasztalata nincs az ilyesmiben, de a lépés mindkét félnek logikus, hiszen

az online kiskereskedelem 2021-ben egyharmadával bővült, ami hasonló ütemű növekedést hozott a csomagszállításban is.

Szerző