Összesen 125 milliárdot kapnak a nyugdíjasok: karácsonyig még “elverhetik” – ekkor érkezik meg a juttatás

November elején jön meg postán, vagy átutalással a nyugdíjkiegészítés, az idősek a napokban számíthatnak a plusz pénzre. Ha jól számolt a kormány, karácsonyig bőven visszajut a feneketlennek tűnő “nagy zsebbe”.

Könnyen (?) jött, könnyen megy?

Tállai András államtitkár a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a nyugdíjkiegészítés akkor jön szóba, ha az első nyolchavi adatok alapján az infláció becsült éves mértéke magasabb az év eleji nyugdíjemelésnél.

Az év elején 2,8 százalékos áremelkedéssel számoltak,

de a Pénzügyminisztérium most úgy látja, hogy

összesen négyszázalékos nyugdíjas fogyasztói árnövekedés várható, így egy összegben, januárig visszamenőleg kapják meg az érintettek az 1,2 százalékos különbséget. Mindez 47 millárdot jelent.

<< További friss hírek >>

Ha még ez sem volna elég…..

Nem sokkal később, januárban pedig újabb kifizetésre kerül sor:

“A 13. havi nyugdíjat négy lépcsőben állítja vissza a kormány, mégpedig a következőképpen. Jövőre negyedhavi összeget kapnak kézhez az időskorúak, aztán, 2022 elején félhavi összeg jár a nyugdíjasoknak, a 2023-as kifizetés háromnegyed havi summának felel majd meg. 2024-ben a folyamat a végére ér, akkor a havi nyugdíj teljes összege eljut a jogosultakhoz”

– nyilatkozta a lapnak Tállai András. A 13. havi nyugdíj kezdőösszege jövőre 77-78 milliárd forint lesz, ennyit kapnak a nyugdíjasok.

csillagjegyek

Egy hozzászólás itt: “Összesen 125 milliárdot kapnak a nyugdíjasok: karácsonyig még “elverhetik” – ekkor érkezik meg a juttatás

  • Avatar
    2020.12.04 - 20:21
    Közvetlen hivatkozás

    Kivívták maguknak! Újra ás újra rossz lóra tettek, itt nincs mese, most megkapják ami jár nekik jelesen a fenékbe rúgást! Ettől még csak rosszabb lesz, mert a lóvé kell nekik és a barátaiknak és azok nem a nyuggerek. Hölgyeim és uraim ébredjenek fel!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük