13 évre ítélték az üzbég Orbán Ráhelt - párhuzamos életutak - Városi Kurír

Sorting by

×

13 évre ítélték az üzbég Orbán Ráhelt – párhuzamos életutak

Kicsit nagyobb tételben űzte az ipart, de kísértetiesen emlékeztet Orbán Ráhelre az egykori üzbég diktátor lánya, Gulnara Karimova. Karimova állami pénzekből épített saját üzlethálót és cégbirodalmat, egész véletlenül neki is köze volt a divatszakmához, még divattervezőnek és popsztárnak is képzelte magát.  Apja, Islom Karimov 27 éven át vezette az országot, ez idő alatt diktatórikus hatalmat épített ki, mint Orbán Viktor. Miután kiesett a hatalomból eljárások indultak ellene a közvagyon magánkézbe való átjátszása miatt, amivel sajtóhírek szerint 1,6 milliárd dollárnyi veszteséget okozott az üzbég államnak.

Hirdetés

 Csak jelenthet Orbánnak!

Ezzel vélhetően csak kullog Orbán Viktor nyomában, mert Orbán strómanja, Mészáros Lőrinc már kétmilliárd dollár körüli vagyonnal került fel a Forbes magazin világ leggazdagabb embereinek listájára. Orbán Ráhel azonban vélhetően elmarad egyelőre Karimova  vagyona mögött, miután ellene még Amerikában is indítottak eljárást 850 millió dollár kenőpénz elfogadása és tisztára mosása miatt. Orbán Ráhel és a férje, a fatolvaj Tiborcz István, vagyonáról nem ismerünk pontos adatokat, de az is több tízmilliárd forintos lehet, amelyeket részben állami megrendelésekből és uniós pénzek átjátszásából szereztek.

Az asszonyka csinos szállodalánccal rendelkezik és az ingatlanbizniszbe is jól bevásárolták magukat állami pénzekből, mert Orbán lánya sem a két keze munkájával jutott ekkora vagyonhoz. Arról nem beszélve, hogy a teljes magyar turizmust a kezében tudhatja, annak állami milliárdjaival együtt, miután az állami ügynökséget egy barátnője, a voltaképpeni strómanja vezeti. Ennek egy leágazása a divatszakma, amire a magyar költségvetésből tolták be a pénzt szintén,  Orbán Ráhel érdekeltségébe tartozik, ő is az üzbég diktátor lányához hasonlóan közutálatnak örvend, és férjével együtt a korrupció szimbóluma Magyarországon- írja az Amerikai Népszava.

 

(A teljes cikket az Amerikai Népszava oldalán olvaható!)

Még több Orbán Ráhel

Orbán Ráhel

 

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

  • 2021.06.19 - 21:56
    Közvetlen hivatkozás

    Orbán Récsölt mi, azaz a nép állította sajátlábra közpénzből. Sok-sok közpénzből. Valószínűleg a többi orbán-gyereket is mi stafírozzuk ki, szintén sok-sok közpénzből. Orbán Gazsinak katonai akadémiát fizettünk 40 milliót 9 hónapra. A többi purgyéról még nem hallani, de egy biztos, ők se kerülnek kevesebbe. Nézzük a dolgot pozitívan, -bár marhanehéz- orbánnak lehetne akár tíz kölke is….

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.