Sorting by

×

Még két hét és érkezik a 13. havi nyugdíj első negyede!

A 13. havi nyugdíjat banki átutalással, február 12-én lesz, a postai kézbesítés ezután következik, de nagyjából két hét múlva a címzettek kézhez vehetik a pénzt – közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzettel.

2024-ben lesz igaz a 13. havi, de a negyedét már idén folyósítják….

A részletekről szólva elmondta, hogy a 13. havi nyugdíjat négy lépésben állítja vissza a kormány, teljes havi összeggel 2024-ben számolhatnak az érintettek.

Most negyedhavi nyugdíjat kapnak a jogosultak, az egyheti összeg az átlagnyugdíjnál 37 650 forintot jelent.

Tállai András tájékoztatása szerint

a negyedhavi összeg kifizetése 77-78 milliárd forint, összesen ennyi pénzt kap a nagyjából 2,1 millió nyugdíjas február közepén. Rajtuk kívül további négyszázezer nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy is kézhez kapja a 13. havi ellátását, részükre további több mint tízmilliárd forintot juttat el a kincstár.

horoszkóp

átver

Egy hozzászólás itt: “Még két hét és érkezik a 13. havi nyugdíj első negyede!

  • 2021.01.27 - 11:28
    Közvetlen hivatkozás

    Sajnos többszázezer embernek mélyen 100 ezer alatti a nyugdíja, akiknek ez az egyszeri összeg nem jelent igazi segítséget. A segítség az lenne, ha a nyugdíjak a valós inflációt követnék,és nem azt a valótlan számot, amit a kormány kommunikál évek óta. Ami itt igazi segítség lenne, az a svájci indexálás visszaállítása. De erre remény csak ’22 után lesz

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.