Múltidéző, avagy egyenesítsük már ki a görbét! – A 13. havi nyugdíjat 2003-ban a Medgyessy-kormány vezette be!

Még két hét és folyósítja a kormány a beígért 13. havi nyugdíj negyed részét az érintetteknek. Ennek kapcsán minden a témában megnyilvánuló fideszes közszolga ahányszor csak teheti elmondja, hogy “Gyurcsány elvette, de a Fidesz visszaadja“.

Tegyük ezt rendbe!

Novák Katalin miniszter kijelentette hogy,

“a nyugdíjasok megszokták, hogy nehezebb időkben a baloldali kormányok rajtuk spóroltak, így szüntették meg a 13. havi nyugdíjat és vezették be a nyugdíjprémiumot, amelyet “ők soha nem tudnak fizetni a nyugdíjasoknak”.”

Ezzel szemben az igazság:

“A 2002. évi parlamenti választások eredményeként Medgyessy Péter vezetésével MSZP-SZDSZ koalíciós kormány alakult, és megkezdte választási ígéreteinek teljesítését. 2002 augusztusában egyenlően elosztva visszafizette a nyugdíjasoktól „elvett 50 milliárdot”, majd a beterjesztette a 13. havi nyugdíj jogintézményét, és meghatározta fokozatos, három év alatt történő bevezetésének menetrendjét”

Mit tettek akkor a fideszes politikusok?

“A ma is aktív politikusok közül nem szavazta meg a törvényjavaslatot például Semjén Zsolt, Harrach Péter, Szászfalvi László (akkor még MDF-es honatyaként), Rogán Antal, Szijjártó Péter, Fónagy János, Németh Zsolt, Répássy Róbert, Tállai András és Farkas Flórián. A Fidesz frakcióból ötvenöten igazolatlanul távol voltak, nem szavaztak, nem merték vállalni döntésük felelősségét! Az igazolatlanul távol lévők között találjuk Orbán Viktort, Áder Jánost, Kövér Lászlót, Varga Mihályt, Lázár Jánost, Pokorni Zoltánt, Kósa Lajost, Selmeczi Gabriellát, Deutsch Tamást és Domokos Lászlót.”

A 13.havi nyugdíjat a gazdasági válság miatt 2009-ben a Bajnai kormány függesztette fel

Az Orbán-kormánynak egy évtized múlva jutott eszébe a 13.havi nyugdíj, annak ellenére, hogy Orbán Viktor a 2006-os választási kampányban, már

14. havi nyugdíjat is ígért.

Vajon a mostani döntésüket mennyire befolyásolta, hogy jövőre választások lesznek,

és lehet riogatni a nyugdíjasokat, -így történt ez 2018-ban a közmunkásokkal is- hogy ha baloldali lesz a kormány, elveszik a 13. havi nyugdíjat? Ami persze kizárt, de a NER világát mikor zavarták a tények? / lsd. fenti miniszteri nyilatkozat./

nyaralás

3 hozzászólás

 • 2021.01.31 - 15:26
  Közvetlen hivatkozás

  Az én tudomásom szerint a 13. havi pénzbeni juttatás, mindegy minek nevezzük, az elmúlt év utolsó napját követő újév első hónapjában kerülr kifizetésre. Igen ezek most a jövőévi választás előharangozói. Ha mindenki úgy csalódott a mai kormányban, mint én, akkor adhatnak csili-vili házat, jachtot, kikötőt, akkor sem szavazok erre a mai bandára.

  Válasz
 • 2021.02.01 - 19:47
  Közvetlen hivatkozás

  Az évenkénti nyugdíjemelés számításának megváltoztatásával még a 12. havi nyugdíjat is elvette.

  Válasz
 • 2021.09.28 - 20:41
  Közvetlen hivatkozás

  És volt több mint 10 évük, hogy visszaadják! Csak addig még hittek, hogy győzhetnek. Most már a reményük is csökken. Erre.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük