Városi kurír
A napi fontos.

1300 milliárd (!) forintot bízott valaki Kósa Lajosra

0 73

Egy titokzatos közjegyzői okirat szerint a fideszes politikus négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró, azaz 1300 milliárd forint értékben vásárolhatott a megbízója nevében a kötvénypiacon.  
[mnky_ads id=”10551″]
A Magyar Nemzet birtokába került hiteles okirat szerint Kósa Lajos 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, ennek részleteit közjegyzői okiratba is foglalták.

Az okirat Tóth Ádám közjegyzői budapesti belvárosi irodájában készült. A megbízó kilétét a Magyar Nemzet – egyelőre – nem árulta el. A lap által nyilvánosságra hozott okiraton kitakarták a megbízóra vonatkozó adatokat. A dokumentumból csupán annyi derül ki, hogy magyar állampolgárról van szó.
[mnky_ads id=”10552″]
A több mint 1300 milliárd forintnyi összeget az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél helyezték el – áll az okiratban, amely szerint a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”.

Az Orbán-kormány minisztere eszerint pénzt vehetett fel a számláról, átutalásokat végezhetett és teljes körű számlaügyintézést bonyolíthatott le, egyedül a számla megszüntetésére nem kapott jogosultságot. A 2015. február 2-án kelt, többször módosított okiratban az áll: az értékpapír-vásárlást szakaszosan és folyamatosan kell „eszközölni”, és annak 2015. április 30-ig meg kell kezdődnie. A dokumentumban a felek a „megbízás tartalmát nem kívánták pontosabban meghatározni”.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Kapcsolódó:

Kósa Lajos is érinthetetlen

[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ