14-et kell aludni és Schmittné Makray Katalin zászlóanyaként vonul az Andrássyn

2020. március idusán ismét látható lesz az 1848 méter hosszú “nemzet zászlója” Budapesten, tisztelegve a “magyar zászló és címer napja” előtt. A zászlóanya szerepét tavaly betöltő Wittinger Máriától -Németh Szilárd Marika nénijétől- az idén a legnagyobb magyar plagizátor neje, Schmittné Makray Katalin veszi át.

1848 honfitársunkkal visszük végig a főváros központi sugárútján a nemzeti lobogót.

-áll az “56 Lángja Alapítvány” közleményében.

Az esemény védnökei Dr. Papp Lajos szívsebész professzor, valamint Makray Katalin zászlóanya.

Ötletgazda és főszervező: Szilágyi Ákos (“56 Lángja Alapítvány, Magyar Trikolór Kft.) A résztvevők egy lélekemelő programon vehetnek részt. Részletes információk a rendezvényről az ide kattintva olvashatók.

Kattintottunk….

Magánszemélyek, civilszervezetek, iskolák, egyesületek, sportegyesületek, hagyományőrzők, családok, önkormányzatok, cserkészcsapatok, külhoni és magyarországi, határontúli és a világban szétszórt magyar közösségek részvételére számítunk.

Az 1848 méteres zászlót közadakozásból és a zászlóvivők részvételi díjából kívánjuk megvalósítani,

bizonyítva, hogy mennyire becsüljük hazánkat, szeretjük zászlónkat, hagyományainkat és kultúránkat.

Az egész nemzetet összefogó ünnepé kívánjuk tenni a magyar zászló napját.

-zárul a meghívó.

Térképet is közzétettek, demonstrálva, hogy nemzetközi eseményről van szó, hiszen a világ több pontjáról jelezték érkezésüket érdeklődők:

Igen, de….

Felvetődik a kérdés, hogy mivel a zászlós vonulást nem először rendezik meg a szervezők, minek kell évente újra és újra megvenni az 1848 méter hosszú, 2 méter széles trikolórt? Mennyi pénzt megspórolhatnának, ha:

Nem egyszer használatos nemzetzászlóban gondolkodnának

lehetővé téve ezzel, hogy az anyagilag kevéssé eleresztettek is részt vehessenek -akinek ez a szíve vágya- a zászlóhurcolászásban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük