Connect with us

Blogbazár

Egy nyugdíjas nyílt válaszlevele Orbán Viktornak: Ön és kormánya csak veszélyt hoz ránk

Orbán beveszi Bécset! - demonstratíve vonat másodosztályán utazik
Megosztás
Egy kedves idős hölgy, cseppet sem kedves levélben válaszolt  Orbán Viktor miniszterelnöknek, akit ő nem hajlandó – mint írja – így szólítani. Tény, ami tény, ez a levél valószínűleg nem jelenik majd meg sem Orbán, sem fanjai oldalán. 

Tisztelt Honfitársam!

Ön is ezzel kezdte levelét így azt hiszem ez elég jó megszólítás Önnek is. Bár én mélyen szégyellem, hogy Ön a hazám miniszterelnöke ezért nem is szólítom így. Nem tudom, hogy milyen törvények alapján vette a bátorságot hogy név és cím szerint írjon nekem. Tudomásom szerint szigorú szabályok alapján lehet csak egy állampolgárnak ki adni az adatait elérhetőségét. Ön ezt a szabályt nemes egyszerűséggel semmibe vette. Mérges is vagyok nem kicsit! Nem vagyok én bűnöző, hogy lekéresse az adataimat – erre Ön nem kapott felhatalmazást, a jog nem is engedné – bár értem én Önök semmibe veszik a jogszabályokat Miből gondolja, hogy nem követem, követjük nyomon mi is történik kis hazánkban? Bár sikeresen megakadályozták, hogy láthassuk mi folyik a Parlamentben – pedig látja az érdekelt sokat segített 4 évenként a szavazásban – figyeltem, hogy az a képviselő aki az én és a környezetem érdekeit kellett volna, hogy képviselje éppen mit csinál – gyakran volt, hogy éppen aludt vagy be sem ment a munkahelyére. Próbáltam volna én ezt megtenni anno mikor dolgoztam. Úgy rúgtak volna ki fegyelmivel mint a huzat.

De térjünk vissza a levelére, ha már írt

Tudja a nyugdíjas nem hülye úgy általában simán érti mi is történik körülötte. Ha esetleg még se akkor tájékozódik. Na nem csak az Önök által megvásárolt médiákból – időm van így bizony nézem ám a többi médiát s nem csak a magyarokat –. Döbbenettel nézem viszont ezt a sorosozást milliárdokért. Ön és kormánya engem szándékosan becsap! Ijesztget, idegesítene ha hagynám. Egy szó sem igaz abból, hogy Soros György lebontaná a kerítést, betelepítene ide Afrikai és Közel-Keleti migránsokat. Viszont nagyon haragszom én ismeretlenül is Soros Györgyre tudja miért mert pénzt adott maguknak ahhoz, hogy tanuljanak. De nem kérte vissza mert méltatlanná váltak arra támogatásra amit kaptak ahhoz a diplomához amijük van. Ne akarjon se engem se az országot képviselni. Ön még magát se tudja!
Szégyent hoz ránk, magyarokra. Néztem a hátizsákos utazását. Miért nem szólt, hogy nem telik bőröndre? Kiürítettem volna az enyémet. Tudja abba van összekészítve a motyóm ha kórházba vinnének mert az én koromba ez már sajnos így természetes. Esküszöm kirámoltam volna belőle és kölcsönadom. Az legalább rendesen néz ki. Bár lehet bántom feleslegesen és sürgősen a sportpályáról ugrott fel a vonatra és utazott ki Bécsbe. Ha nem így volt akkor csomagolhatott volna a felesége valami tisztességes szütyőbe. Tudja Kádár János is sokat utazott vonaton sohasem tette közszemlére mibe is van a motyója. Nem is voltunk rá kíváncsiak. Viszont arra miről tárgyalt és hol, kivel arra igen.Aztán jöttek sorba az új államfők, miniszterelnökök utaztak ide-oda ahova éppen kellett.

Senki sem poénkodott az utazásaival

 Nem mentek hátizsákosan. Jól öltözötten, kulturáltan képviselték hazánkat a világban. Nem gyűrött öltönyben és főleg nem zsebre dugott kézzel! képzelje ez teljesen pártfüggetlenül tették. adtak a megjelenésükre, megtisztelték vendéglátójukat. Sohasem kellett hírek nélkül maradnunk az elmúlt évtizedekben. Ma az a divat Ön nem hajlandó válaszolni az újságírók kérdéseire. Tudja miért dolgoznak az újságírók? Elmondom. Azért, hogy nekünk, „pór népnek” felvilágosításokat szerezzenek és azt megosszák velünk. Már többször írtam nincs itt háború hála Istennek mi magyarok nem harcolunk senkivel. Önnek is le kéne állnia erről a szélmalom harcról. Bele fog fáradni fiam! Aztán hadd nyugtassam már meg.
Magyarország magyar marad!
Senki se akarja átnevezni. Viszont ha kis hazánkért harcolni kéne ez a nép egyként fogja megvédeni. Mint ahogy azt történelmünkben mindig is tettük. Mi nem szoktunk megfutamodni. Tehát nyugodjon meg Magyarországért majd kiállunk mi állampolgárok mert Ön és kormánya csak veszélyt hoz ránk. Azt a rengeteg pénzt amit elherdálnak hülyeségekre, emberek rémisztgetésére, levelezésre jobb lenne ha a szegényekre, egészségügyre, bérekre, nyugdíjakra és nem utolsósorban munkahelyek teremtésére fordítanák. Nem herdálnák el üres stadionokra, külföldi sportlétesítményekre, külföldi óvodák, bölcsődék építésére. Nem vásárolnák meg a határon túl élő magyarok szavazatát horrorisztikus nyugdíjakkal. Mi nálunk sajnos akik itt dolgoztunk és adóztunk a töredéke a nyugdíjunk annak az összegnek amit külföldre juttatnak egy olyan szerződés értelmében ami már jogilag nem is létezhetne.

Hiszen nincs Szovjetunió! Nem vették még észre? Pedig ideje lenne.

Képzelje itthon is kellenének modern óvodák, bölcsődék, hogy a kismamák vissza tudjanak menni dolgozni, hogy fejlődhessen az ország. Javulhasson a XXI. századi szintnek megfelelően minden. Ne legyen falu és város között akkora különbség, hogy kihalt falvaink maradjanak mert elmenekül onnan aki még képes rá mert semmi infrastruktúra nincs. Ne kelljen bezárni kis üzleteket falun – nem minden falu Felcsút ugye. Legyen elég már a nagyzolásból és lopásokból és akkor telik majd tisztességes nyugdíjra tisztességes bérekre és senki sem akarja majd kis hazánkat elhagyni és megélhetési menekült lenni. Ne egy 86 éves öreg emberrel rémisztgessen egy országot nem Soros György itt a veszély. Ha azt hiszi ő képes lenne lebontani a határzárat és betelepíteni ide milliókat akkor Ön egy másik világban él.
Az utolsó mondatával viszont egyetértek!
„Itt az idő. Álljunk ki Magyarországért!” Hozzáteszem, mi, normálisan gondolkozó állampolgárok, akiknek felelőssége, hogy áprilisban milyen jövőre szavazunk! Én nem akarok több ilyen levelet kapni sem Öntől sem majd a következő miniszterelnöktől. Nem akarom, hogy ijesztgessenek, hazudjanak nekem és Hazám lakosságának! Nyugalomba szeretném leélni még itt az életemet, hogy majd ha eljön az ideje itt is nyugodhassam.
Önnek erre nem sok esélye lesz mert egyszer eljön majd a számonkérés ideje!
Emlékezzen egy idős asszony szavaira.
Magyarország 2018. február 1. Rosta Ágnes

Szerző

  • Városi Kurír

13 hozzászólás

13 Comments

  1. András Orbán

    2018.02.01 20:20 at 20:20

    Minden szava igaz

  2. Zoltán Pataky

    2018.02.02 11:22 at 11:22

    Nem értem mi vált ki benned ennyi gyűlöletet, mit ártott neked Orbán kormánya? Család támogatás rezsi csökkentés munkahely teremtés neked semmi? Vegyék le a keresztet, ez csak előjele annak ami várható ha muszlimok szállják meg az országot. Ha kényszeritenek arra te is vedd fel a vallásukat, ha nem teszed rossz rá gondolni. Ha ezt nem érted elvakult hülye vagy.

  3. Por Öcsi

    2018.02.02 13:09 at 13:09

    Haver 6udtadhogy halálos az OR-BŰN virus !!??? e csak szopi tovább dagadt törpédet igy is ufyis marasról szarja le a popfág !!!!! HOL A REZSICSÜÖKKETÉS ??!! mit igért orbűnod 1 millió munkahely ! HL VAN ?????!!! Családi támogatás MKESÉLJ RÓLA !! A minimálbéreseknél JÁR ????? Miből volnja le ????? MJeséljj valamit Oktásúgy, E!gészségügy 3 ezer milliárd nyugdijkasszu7a ellopás BAM!EG PAKS unokád is fizetni fogja, K9inai kölcsön MI VAN MÉSZÁROSSAL??LL Mi van at uniós pénzekkel,??? folyrassam HOL LÁTTÁS MIGRÁNST, ez csak elmebeteg haverod fejében van !!! Ki akar ebbe a MAGGIAORSZÁGBA j9ni, ?? Mesélj valamir az 1 mullió külföldön dolgozó gyerekeinkkel !! a lehülyézést visszautasitom, de mint irtam az elmebetegség tlged is elért !!

  4. Bereczki Ferenc

    2018.02.02 13:26 at 13:26

    Probléma: Az író nem kedves, nem öreg, s valószínűleg nem is nő. De hát a kampányidőszakot ki kell élvezni. Minden jót hozzá!

  5. Éva Dérné Pleesz

    2018.02.02 16:14 at 16:14

    Talán azért csak egy- két észrevétel a hozzászólásokra: egyetértek Bereczki Ferenc véleményével! Az íráshoz: /javítson ki valaki ha én tévednék/ SOROS pénzén szerezte a diplomát???? 1960 as évek elején született és 1988-ra itt Magyarországon szerezte meg a jogi végzettséget feleségével együtt.Már ekkor a rendőrség látókörébe került és be is vitték egy tüntetéskor. 1989-ben KÜLDTÉK ki tanulni /mennie kellet így döntöttek a sorsáról/ majd még 1989-es októberi eseményeket követően ott hagyta a külföldi iskolát és azonnal haza jött. Por Öcsi írásához: Az elmebetegség kit ér el azon el lehet gondolkodni. A REZSIRŐL CSAK ennyi: /1989 -1017 között meg van minden adatom havi rezsi könyvelés/a 3 MSZP kormány alatt nőtt a rezsim 104 % -ot 26210-ről 53394 ft-ra havi átlagban. 2010 és 2017 között az 53394 ft-ról lecsökkent havi 39444.-ft -ra. ÍGY 2002-2010-re a havi nyugdíjam 66%-a, míg 2010-2017-re csak 39% MEGY EL REZSIRE. EGY havi amivel több marad nálam a nyugdíjamból az 27%. ezt szorozva a 12 hóval 330755.-ft a 2017 es évben.Bőven takarja amit a FIDESZ ÁLLÍT akár a rezsicsökkentés, 13. és 14.-ik havit is.

  6. Csaba Cseresznyés

    2018.02.02 19:57 at 19:57

    Kevesebb „köztévé” és javulni fog!

  7. Csaba Cseresznyés

    2018.02.02 19:58 at 19:58

    Biztos a Soros!

  8. Rosta Ágnes

    2018.02.03 09:39 at 09:39

    KEDVES FERENC! ÉN VOLNÉK. LEHET NEM VAGYOK KEDVES SŐT BIZONYÁRA,, DE IDŐS ÉS NŐ IS VAGYOK. VISZONT ELNÉZÉSÉT KÉREM A NAGY BETŰSÍRÁS MIATT LÁTÁSSÉRÜLT VAGYOK! KAMPÁNYBAN NEM VESZEK RÉSZT NEM VAGYOK EGYIK PÁRTNAK SEM TAGJA ÉS NEM IS LESZEK. SZÉP NAPOT KÍVÁNOK ÖNNEK!

  9. Árpád Csaba

    2018.02.03 10:53 at 10:53

    Írass fel egy jobb szemüveget,vagy tanulj meg írni!

  10. Rosta Ágnes

    2018.02.03 11:43 at 11:43

    TISZTELT URAM! BENNEM NINCS GYŰLÖLET ÉS AZ ÍRÁSOMBA SEM TALÁL ILYET. TÉNYEKET ÍRTAM CSAK! REZSICSÖKKENTÉS ENGEM NEM ÉRINTETT OLYAN KEVÉS A FOGYASZTÁSOM A KIS NYUGDÍJAMBÓL NEM IS TELNE NAGYRA, HOGY SZÁMLÁKKAL IGAZOLHATOM, HOGY NEGATÍV LETT A REZSICSÖKKENTÉSEM. ERGO EGY FILLÉRT SEM KAPTAM. S GONDOLOM A HOZZÁM HASONLÓ KIS FOGYASZTÁSÚAKAT SZINTÉN NEM ÉRINTETTE. CSALÁD TÁMOGATÁS VOLT ANNO IS LÉNYEGES EMELKEDÉS NINCS. INFLÁCIÓ AMIT NEM VALLANAK BE AZT EL IS VITTE. MUNKAHELYEKET AMIT AZ ÁTKOZOTT MULTIK HOZTAK LÉTRE ANNYIRA MINIMÁLIS, HOGY AZÉRT VAN MUNKAERŐ HIÁNY MERT A SZAKKÉPZETTEK ELHAGYJÁK AZ ORSZÁGOT A JOBB MEGÉLHETÉSÉRT. 🙁 NEM ITT ADÓZNAK! 2015-N TALÁN LÁTTA A MENEKÜLTEK, MUSZLIMOK ÚGY ROHANTAK ÁT AZ ORSZÁGON MERT UGYE ÁTENGEDTÉK ŐKET SIMÁN MINT A HUZAT. SENKI SEM AKART ITT MARADNI. NEM IDEJÖTTEK. AZ ORSZÁG NINCS VESZÉLYBEN ÉS A VALLÁSOM SE. VISZONT HÜLYE SEM VAGYOK. ABBAN SAJNOS IGAZA VAN BETEGSÉGEM MIATT VAK VAGYOK EZÉRT ÍROK NAGY BETŰKKEL. DE ELVAKULT AZ NEM VAGYOK. A KETTŐ MÁS. SŐT TISZTELETTEL ÍROK MÉG AZOKNAK IS AKIK LEHÜLYÉZNEK. MAXIMUM SAJNÁLOM ŐKET ÉS KI KÉREM MAGAMNAK MERT EZ TÉNYLEG SÉRTŐ.

  11. Rosta Ágnes

    2018.02.03 12:28 at 12:28

    KEDVES ÉVA! ORBÁN VIKTOR WIKIPÉDIÁBÓL MÁSOLTAM. 1989–1990-ben a Soros Alapítvány ösztöndíjával Oxfordban tanult. EZT SOHASEM TAGADTA. ITTHON DIPLOMÁZOTT ENNEK MÁR POLITIKAI OKAI VOLTAK. ANNO NAGYON JÓ KAPCSOLATA VOLT SOROSSAL NEKI IS ÉS A TÖBBI KORMÁNYTAGNAK AKIK SZINTÉN SOROS ÖSZTÖNDÍJJAL TANULHATTAK. LÁZÁR JÁNOS TÖBB ALKALOMMAL IS ELISMERTE A KORMÁNYINFÓKON KÉRDÉSEKRE. A REZSIRŐL CSAK EGY RÖVID MEGJEGYZÉS. TETSZETT HOZZÁSZÁMOLNI AZ INFLÁCIÓKAT ÉVES SZINTEN? FONTOS LENNE. NEM TUDOM HOGY TETSZIK SZÁMOLNI DE SEM A 13. SEM A 14. HAVI NYUGDÍJ NÁLAM NEM JÖN KI. SŐT MÉLYEN SÉRT AZ A 0,8 SZÁZALÉKOS KORREKCIÓ AMIT TAVALY KAPTUNK S AZ AZT MEGELŐZŐEK IS. MAJD HA A NYUGDÍJAKAT ÚGY EMELIK MINT AHOGYAN A KORMÁNYTAGOK ÉS A KÉPVISELŐK FIZETÉSÉT AKKOR NEM SZÓLOK! DE ADDIG MÉG A MINIMÁL NYUGDÍJ 28500 FORINT ÉVEK ÓTA ÉS MEGVONTAK MELLETTE EGY CSOMÓ GYÓGYSZER ÉS EGYÉB TÁMOGATÁST ADDIG NEKEM NE BESZÉLJENEK, HOGY JOBBAN ÉLÜNK. TUDJA KEDVES AZ ELMÚLT 8 ÉVEBEN MENNYI MINDENTŐL ESTÜNK EL? CSAK TESSÉK MEGNÉZNI A GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK TÁMOGATÁSÁT SZINTE 100 %-N MEGSZÜNTETTÉK. ELVETTÉK A KÖZGYÓGYELLÁTÁSOKAT ÉS SOROLHATNÁM AZOKAT A JUTTATÁSOKAT AMI A NYUGDÍJASOKAT ÉRINTI. AZTÁN TESSÉK MÁR AZ ÉLELMISZERÁRAKAT IS MEGNÉZNI. DRÁGÁBB MINDEN MINT VOLT A 27 % ÁFA CSÖKKENTÉS ELŐTT. 🙁 EZEK KEMÉNY TÉNYEK!

  12. Kos Istvan

    2018.02.04 08:39 at 08:39

    Hülyeség amin vitáztok! Soros terv nincs,de Orbán terv az volt és végre is hajtotta,amivel téged is átvágott! Na innen indul ki a vita! Ez lett az alapja mindennek! De hadd támasszak egy adatot én is alá:2002-2010 között a nyugdijemelés összesen 47% volt! 2010-2018 között amikor erösen védik a nyugdijunkat,26.8%! Ezt onnan tudom ilyen határozottan,mert 2002-töl vagyok nyugdijas! Akkor miröl is vitázunk? Arról,hogy meghülyitették a népet a Soros tervvel,és az emmberek egyrésze ezt be is vette,pedig ez egy oltári nagy hazugság,azaz figyelemekterelés a sok disznóságaikról!!

  13. Noémi Wáhrné Gáspár

    2018.02.08 18:00 at 18:00

    Gratulálok a leveléhez, minden szava igaz! Jó egészséget! 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük