Connect with us

Ez a nap

Kétszázmilliós uniós támogatás Rétvári Bence rokonának

retvari
Megosztás

Léggömb-eregetés, filmklub és retróbuli után munkaerő-piaci tanfolyamot szervez az államtitkár unokahúgának nőegylete.

Mintegy 200 millió forintos uniós támogatást nyert el

Rétvári Bence – az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára – unokatestvérének civil szervezete tavaly szeptemberben – értesült a Magyar Nemzet. A Huczekné Rétvári Mónika által vezetett Nők Civilben Egyesület a Nőközpont Pásztón elnevezésű – eredetileg januártól, de értesüléseink szerint márciustól induló – projekt keretében költheti el a 85 százalékban az Európai Unió által fizetett, vissza nem térítendő 199,2 millió forintot két és fél év alatt.

A program során egyebek között ötszáz, hátrányos helyzetű nő számára tartanak képzéseket, további ötszázan részesülhetnek tanácsadásban, illetve létrehoznának egy női információs és szolgáltatóközpontot Pásztón. A pályázati kiírás alapján a projekt célja a nők munkaerőpiaci helyzetének, illetve a család és a munka összeegyeztethetőségének javítása.

Csakhogy a Nők Civilben Egyesület profiljába nem igazán illik

egy ekkora nagyságú és ilyen szakmai tudást, szociális és pedagógiai tapasztalatot igénylő feladat. A szervezet közhasznúsági jelentése alapján 2007-ben alapították, a Nógrád megyei Pásztón van a székhelye, és csupán helyi, illetve szabadidős programokat szokott szervezni az egyesület tagjainak és részben a pásztói családoknak.

A 2016-os szakmai beszámolóban a színházlátogatások, filmvetítések, kirándulások, zenés mulatságok és egy közös bográcsozás mellett szerepelnek olyan rendezvények is, mint egy gyereknapi program, egy szilveszteri retróbuli, egy flashmob, amelynek során

„a városi karácsonyi forgatagban zumba koreográfiát”

adtak elő, illetve a Kívánság léggömb címmel futó akciójuk, amikor is 450 héliummal töltött léggömböt engedtek el. Egy alkalommal pedig jótékonysági ruhaosztást tartottak a lakosság által felajánlott ruhaneműkből.

Huczekné Rétvári Mónikát,

aki készséggel válaszolt kérdésekre utólag e-mailben letiltotta a nyilatkozatát.

„Egyeztettem az egyesület elnökségével, és úgy döntöttem, hogy nem járulok hozzá az írás megjelenéséhez. Túl azon, hogy sok benne a pontatlanság, nem szeretném belekeverni a politikát, és főként a családot. A projekt menetéről, sikereiről szívesen beszámolok, de számomra ez a politikai áthallás nem elfogadható”

A nő korábban az MSZP pásztói szervezetének vezetője volt, de mint elmondta, hét éve kilépett a pártból, és azóta semmi köze a politikához.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük