1670 milliót – 208.- forint/magyar állampolgár – bokázott el Orbán úgy, hogy itthon sem volt!

Mielőtt Dubrovnikba utazott volna, még költhetnékje támadt a magyar miniszterelnöknek és pont egy római ház képe sejlett fel előtte. Úgy döntött, – teheti, hagyjuk – vesz az egyháznak egy zarándokházat Rómában. Arra azért kíváncsi lennék, hogy az átutalásnak lesz-e nyoma, vagy sárga csekken adja a fel a körülírhatatlan “állam bácsi”, esetleg nylonzacseszban viszi a megfelelő helyre az erre tartott, vagy csak a duma van……

Kedves Fidesz-szavazó! Most akkor, hogy?

A Közlöny friss számában jelent meg egy kormányhatározat, miszerint az állam két részletben a Magyar Püspöki Konferencia rendelkezésére bocsát összesen 1,67 milliárd forintot, hogy megvásárolhassa a római Szent István Házat.

Az épület szellemi elődje az a zarándokház, amit még 1030-ban alapított magyar zarándokok számára István király, amit aztán 1776-ban lebontottak. A XX. században csak 1967-ben sikerült újra nyitni egyet, Fáy Erzsébet felajánlásából épült fel az a villa, amit most az állam megvásárol.

A Ház jelenleg is zarándokházként, azaz tulajdonképpen egy szállodaként működik, Facebook-oldala is van, a Szent István Alapítvány üzemelteti.

A közösségi oldalon írják:

Egyszerű szállás, kicsit messze a központtól. Mi nagyon kellemesen éreztük magunkat. Remélhetőleg megyünk még Rómába, ha lesz hely, csak ide.

Más valaki:

Magyar sziget Rómában, lelki feltöltődés, baráti vendéglátás, gyönyörű, tágas, megújult szobák.

…és akiknek nem jött be:

Valószínűleg erre a szállásra az első tapasztalatok után, ember nem vágyik vissza. Ezen a fórumon már többször is olvastam kellemetlenségekről, durva dolgokról, a házzal kapcsolatban. (…) A szállással kapcsolatos panaszaim ugyanazok, mint neked: összetákolt vaságyak, ágynemű címen egy lópokróc vár, fűtés nulla, széteső, nyikorgó bútorok. A 24 órás portaszolgálat megszűnt, távozáskor-érkezéskor magad zárod, nyitod a kaput, az épületet. A kulcsokért kauciót kérnek, amit elfelejtenek visszafizetni…..

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük