172 “Orbán-védett” honfitársunk fagyott halálra

A Városi Kurír rendszeresen visszatért arra, hogy a tél folyamán hány honfitársunk vesztette életét a hideg miatt. Meggyőződésünk, hogy egyetlen embernek sem lenne szabad meghalnia azért, mert a szervezete feladja a küzdelmet a mínuszokkal szemben.

172

A Magyar Szociális Fórum a héten közzétette statisztikai kimutatását arról, hogy hányan lelték halálukat fagyhalál következtében a mögöttünk hagyott télen. Az összesítés szerint 2018. szeptember hideg napjai és 2019. március 31. között 172-en hűltek ki végzetesen.

A Központi Statisztikai Hivatal által

„túlságosan nagy hideg következtében”

feltüntetett halálok kategóriába sorolt esetek 39 százaléka a szabad ég alatt következett be, 61 százaléka pedig fűtetlen lakásokban, illetve kórházba szállítás közben, vagy odaérkezés után.

Mégis, kinek a felelőssége?

A nemi összetételt tekintve a fűtetlen lakásokban történt kihűléses esetek áldozatainak többsége nő, a szabad ég alatt elhunytak többsége viszont férfi volt. Az áldozatok között akadt fiatalkorú is, de zömében 50 év fölöttiek voltak.

Úgy tűnik, az emberség nem az a keresztény érték, amit védeni akar az „örökös” miniszterelnök

A „hajléktalantörvény” 2018. október 15-i életbe lépése óta 165-en fagytak meg

A szociális fórum információi szerint a közterületen való életvitelszerű tartózkodást tiltó, úgynevezett „hajléktalantörvény” 2018. október 15-i életbe lépése óta 165-en fagytak meg Magyarországon. Ez arra utal, hogy a törvény nem váltotta valóra a hozzá fűzött reményt, a tiltás és az adminisztratív szabályozás nem bizonyult alkalmasnak az évről-évre ismétlődő tömeges fagyhalál megszüntetésére. Az MSZF ebből arra a következtetésre jutott, hogy sem a hajléktalanság, sem a szegénység problémája nem oldható meg hatósági eszközökkel, rendőri módszerekkel, hanem csakis politikai akarattal lehetne megszüntetni.

A fórum kimutatása szerint az elmúlt öt évben (2015-2019 között) 760 honfitársunk szenvedett fagyhalált

Az MSZF megjegyezte: a Központi Statisztikai Hivatal 2017-ig terjedően több fagyhalál esetről számolt be, mint ahányról a Magyar Szociális Fórum tud.

A Kurír is beszámolt arról, hogy az MSZP már több alkalommal kezdeményezte a Fagyhalál Elleni Alap létrehozását. Ennek elsődleges bevételi forrása az állami tulajdonú energetikai társaságok éves adózott eredményének 50 százaléka lehetne. Támogatásban részesülhetne mindenki, akinek bejelentett lakása van és a családjában a kérelem benyújtását megelőző hónapban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladta meg a minimálbér nettó összegét. Ugyancsak támogatásra jogosultak lennének a védett fogyasztók is.

A támogatások összege negyedévente 20 ezer és 50 ezer forint között lenne, de különleges esetben ez felmehet 100 ezer forintra is. A támogatásra való jogosultságot az önkormányzatok állapítanák meg. Egy fél stadion árából bőven kijönne az ehhez szükséges összeg. Stadionok füvét közpénzből fűtik, ugyanakkor magyar emberek haltak meg azért, mert nem tudtak fát vagy szenet venni.

Orbán Magyarországán a stadionok füvének fűtése fontosabb, mint az emberi élet…..

A Fidesz nem is volt hajlandó a javaslatról tárgyalni,

pedig az emberek fagyhalála nem pártpolitika hanem tragédia. Egy magát kereszténynek mondó kormány számára nincs értéke az emberi életnek, a szegénységben, nyomorban élőket nyűgnek tekinti az Orbán-rezsim.

Éhezők viadala – reality Fidesz módra – Itt a tél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük