Sorting by

×

173 otthon töltött tanítási nap után startol az érettségi!

Négyórás magyarvizsgával indul ma a 2021-es tavaszi érettségi szezon. Az Oktatási Hivatal adatai szerint összesen 72 303 végzős középiskolás érettségizik, rajtuk kívül 39 447-en tesznek majd legalább egy tárgyból vizsgát.

A vizsgák az első héten délelőtt 9-kor kezdődnek

Az Eduline, a HVG oktatási szakportálja a vizsgák napján reggeltől estig beszámol a legfontosabb hírekről, az írásbeli után itt jelennek meg majd a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldások.

Az Oktatási Hivatal adatai szerint összesen 72 303 végzős középiskolás érettségizik, rajtuk kívül 39 447-en tesznek majd legalább egy tárgyból vizsgát

– utóbbiak általában az egyetemi felvételi miatt, magasabb összpontszám reményében vágnak neki újra az érettséginek.

A diákok összesen 400 ezer vizsgán vesznek majd részt, 121 különböző tárgyból tartanak emelt szintű, 183 tárgyból pedig középszintű írásbelit.

A tantárgyak száma főként a szakmai érettségik miatt ilyen magas, a legtöbben azonban idén is magyarból írásbeliznek majd:

középszinten 71 121-en, emelt szinten 2380-an.

Kedden matekból több mint 73 ezren, szerdán történelemből 74 ezren, csütörtökön angolból 68 ezren, pénteken németből 15 ezren.

A vizsgák az első héten délelőtt 9-kor kezdődnek a járványügyi helyzet miatt az öt fő tantárgynál.

Maximum tíz vizsgázó lehet majd egy teremben, legalább másfél méteres távolságban kell leülniük.

A dolgozatok beadás után karanténba kerülnek, az Oktatási Hivatal ajánlásai szerint a csomagokat felbontás előtt 24 órára el kell zárni, illetve a beszedés után is félreteszik a lapokat egy napra.

Aki elkapta a koronavírust vagy kontaktszemély, ezért nem mehet el érettségizni, nem kap külön menekülőutat, legkorábban az ősszel próbálkozhat újra.

További részletek az Eduline-on!

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.