2.300 milliónkért ragasztják tele az országot – startol az új nemzeti plakátőrület

Nem lett nagy a meglepetés, nincs vége a plakátragasztósdinak. Egész Magyarországon világhírű lehetne a plakátragasztó  szakma, ha tanítanák, ami a jövőben nem lehetetlen, hiszen az igény fokozódik. Rogán minisztériuma újabb 2.3 milliárdunkat készül elkölteni a tendernyertes jól bevált cégnél.

“Gyorsban és okosban” zavarták le

Újabb 2,3 milliárd forintot költ el a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda az „állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására”, azaz egy újabb kék plakátos kampányra – írja a G7. A Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) számozása szerint ez már a nyolcadik ilyen lesz.

A tendert ráadásul alig három nappal az ehhez szükséges keretszerződés aláírását követően írták ki. Újabb hat nappal később pedig már a győztes is megvolt:

Ezt a munkát is a korábbi hatból öt ilyen megbízást behúzó Balásy Gyula ügynökségei végezhetik el.

Nem meglepő, hogy Balásy cégei nyertek,

hiszen a portál szerint már csak ők (New Land Media, illetve Lounge Design) szerepelnek az NKOH-s keretszerződésben. Bár azon a közbeszerzésen első körben Balásy cégei mellett két másik kormányközeli vállalkozó, Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeit is nyertesként hirdették ki – ám velük egy nappal annak aláírása után szerződést bontottak, ugyanis elmarasztalta őket a Közbeszerzési Hatóság.
Mivel a rendszer úgy működik, hogy a keretmegállapodás után csak az kaphat állami kommunikációs megbízásokat, akivel ezt a szerződést aláírták, így most évekre monopolizálódhatott a piac.

Az új keretszerződésre egyébként azért volt szükség,

mert az előzőt kimerítette a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH)

Lényegében másfél év alatt elverték az eredetileg 3 évre szánt 75 milliárd forintot.

Az elmúlt hónapokban emiatt látványosan vissza is esett az állami kommunikációs költés: miközben tavaly csak decemberben 11 milliárd forint értékben kötöttek szerződéseket, és idén január, illetve április között is 3 milliárd körül volt az átlag, májusra, illetve júniusra már csak fél-félmilliárd forintnyi megrendelés jutott.

A teljes cikk itt olvasható.

Letöltendő börtönt és vagyonelkobzást kér az ügyészség Kuna Tiborra

Mit kell tenni ahhoz 2018 Magyarországán, hogy Orbán „szívóágra” tegyen valakit?

Fidesz-közeli cég füttyentésére pitizhetnek plakáthelyekért az ellenzéki pártok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük