Az Ön 20.000 millióját adná Orbán, ha megkapná a FED Kupa döntőjének rendezési lehetőségét

Kedden tudatta a portfolio.hu, hogy a magyar kormány megpályázta a Nemzetközi Tenisz Szövetségnél a 2020. évi, a 2021. évi és a 2022. évi ITF FED Kupa Döntőinek megrendezését. A FED kupa a női teniszválogatottak versengése.

A sorozat döntőjét a nemzetközi szövetség ezidáig mindig az egyik résztvevő országban rendezte meg, de most várhatóan változik a lebonyolítás, és egy több napon, akár egy héten át tartó szuperdöntőt rendeznek majd meg 12 csapat bevonásával.

Orbán lecsapni készül, és a pénzt sem sajnálná

2019-ben 3,2 milliárd, 2020-ban 6,8 milliárd, 2021-ben szintén 6,8 milliárd, 2022-ben pedig 3,2 milliárd forintot irányítana Magyarország a megrendezésre, ami már fedezné a szövetségnek fizetendő jogdíjak költségeit is. A teljes költség így négy év alatt közel 21 milliárd forint lenne. A projekt felügyeletével a kormány a budapesti fejlesztésekért felelős kormánybiztos Fürjes Balázst bízta meg.

Szerdán az MTI az alábbi közleményt tette közzé:

“A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) a magyar kormány támogatásával megpályázta a Fed Kupa döntőjének 2020 és 2022 közötti megrendezését. Az MTSZ honlapján Richter Attila főtitkár azt mondta: a Fed Kupa lebonyolítási rendszere éppen most alakul át, így a jövő évtől egy 12 csapatos döntőben vetélkednek majd a különböző válogatottak a végső győzelemért.

Ez a torna lesz a női tenisz egyik csúcseseménye, amelyet nézők tíz- és százmilliói követnek majd világszerte a közvetítéseken keresztül, tízezrek pedig a helyszínen. Ez nagyon nagy hírverést jelent a rendező városnak és a rendező ország teniszének is – tette hozzá. Elmondta, miután tudomást szereztek a Nemzetközi Tenisz Szövetségtől (ITF) arról, hogy helyszínt keresnek az első ilyen Fed Kupa-döntőnek, elkezdték az egyeztetéseket a kormányzattal, hogy megpályázhassák az eseményt.

“Miután meghívtak minket is a pályázó országok közé, a magyar kormány támogatásával benyújtottuk elképzelésünket az ITF-nek a szükséges garanciákkal, most pedig bizakodva várjuk az eredményt”

A sportvezető kiemelte, több hónapos előkészítő munka eredménye lett az a pályázati anyag,

amelyről prezentációt tartottak hétfőn Párizsban az ITF illetékeseinek. A pályázati anyagnak nagyon pozitív visszhangja volt – tette hozzá. A főtitkár megjegyezte, nagyon erős mezőnyben kellett helytállniuk, mivel több nagyváros, például Varsó, Isztambul és Chicago is pályázott a rendezésre. Döntés a következő napokban várható.”

Emlékeztetőül….

2017 nyarán a kormány a  tízmilliárd forintot különített el a Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont megépítésére a Margitszigeten, de Tarlós István főpolgármesternek nem tetszett az ötlet, és szembement azzal, és a számvevőszék is szabálytalanságokat tárt fel a projekt előkészítésénél.  Végül a miniszterelnök egyszerűen elvette a teniszközpontot a szövetségtől, és a Vasas teniszklubot vezető Markovits Lászlót bízta meg egy új budapesti teniszközpont előkészítői munkálataival. (via 444.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük