Kiemelt hírekKerítésen innen

Botrány! Összesen 200 influenzaelleni védőoltást kaptak praxisonként a háziorvosok – ezt az apróságot kihagyta Müller Cecília – Frissítve!

Hungarikum! Egy falu lakóit pár szem krumplival próbált a polgármester "jobb belátásra bírni"! - ... és hány ilyen van....!

Megérkezett a háziorvosi praxisokba és az üzemorvosokhoz az influenza elleni védőoltás – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília arra kérte a koronavírus szempontjából magas kockázatú csoportokba tartozókat,

hogy éljenek az idén mindenkinek ingyenesen biztosított védőoltás lehetőségével. Javasolta, telefonon keressék meg háziorvosukat, akitől olyan időpontot kapnak, amikor nem érintkeznek a betegforgalommal a váróteremben.

Amit nem mondott….

Egyik kollégánknak panaszolta el -tudva, hogy újságíró- a háziorvosa, hogy azt a felelősséget is rájuk nyomta az egészségügy tótumfaktuma,

hogy döntsenek páciens és páciens között, kit oltanak be.

Mivel jóval több egészségügyi dolgozó és veszélyeztetett jelentkezett, mint a soványka 200 adagos készlet, nem tudja mit tegyen

Minden fórumon elmondták, hogy jöjjenek az emberek oltatni, de arról nem volt szó, hogy korlátozott számú szérumot kapunk.

Méltatlan helyzet

A háziorvosok praxisonként 200, azaz kétszáz darab influenza elleni védőoltást kaptak.

Ebből kell gazdálkodniuk.

Hetek óta minden az ügyben megszólaló kormányszáj arra biztatta a magyarokat, hogy a nemsokára elérhető, mindenkinek ingyenes védőoltást okvetlenül adassa be magának kortól, nemtől függetlenül. De mi lesz a 201. pácienssel?

Az amúgy is túlterhelt háziorvosnak ezentúl nem csak azt kell majd közölni a hozzá forduló beteggel, hogy érvényes-e a TAJ-kártyája, hanem annak a döntésnek a felelőssége is a vállán van, hogy szelektáljon a hozzáforduló oltatni akarók között?

Frissítés!

Müller Cecília újságírói kérdésre válaszolva közölte a pénteki koronavírus-infón, hogy ahol elfogy az oltóanyag jelezzék és küldenek még!

Arról nem szólt, hogy mivel hetente kell jelentsenek a háziorvosok a készletalakulásról, meg kell-e várniuk, amíg teljesen elfogy az “ellátmányuk”, vagy előrelátva addig is megtehetik majd.

Bízunk benne, hogy Cecília asszony munkatársai nem az eddig megszokott nagyvonalú eléőrelátással kezelik az oltóanyag-ügyet.

Mindeközben….

A Magyar orvosok Szakszervezete aláírásgyűjtésbe kezdett.

“Arra szeretnénk kérni téged, hogy a jelenlegi helyzetben NE ÍRJ ALÁ SEMMIT a szakszervezetek, kamarák megkérdezése nélkül! Mindig van lehetőséged azt kérni, hogy te szeretnél a szakszervezettel, munkajogásszal vagy akár csak a családoddal konzultálni, nem vagy köteles semmit azonnal aláírni.

JOGOD VAN TÁJÉKOZOTTAN DÖNTENI AZ ALÁÍRÁSRÓL!

Kérd el a szerződést/papírt amit eléd tesznek, vagy ha esetleg

nem adják oda, akkor fényképezd le, és juttasd el ahhoz a szakszervezethez, ahol tagsággal rendelkezel az akciószövetség szakszervezetei közül!

Erre sem kényszeríthetnek….

Arra is kérünk, hogy egyelőre NE NYILATKOZZ A MUNKÁLTATÓDNAK, arról, hogy aláírnád-e vagy nem az új jogviszonyról szóló szerződést.

Erre sem kényszeríthetnek. A törvény szerint az új szerződés aláírására 2020. december 31-ig – vagy ha a munkáltatód később áll át a törvény alkalmazására -annak határidejéig, de legkésőbb április 1-ig- van lehetősége a dolgozóknak – addig NEM KELL NYILATKOZNOD, hogy aláírod-e.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3629841943746006&id=147069375356631

figyu

About Author

Comments (2)

  1. Ez van, ha egy országnak nincs egészségügyi minisztere, olyan, aki értene is a dologhoz. Mert Káslerrel csak eggyel többen vannak a kormányban, aki rohadtsokat keres. Ha lenne benne némi önkritika,már rég lemondott volna. Az influenza elleni oltással is pórul jártak, csakúgy, mint a lélegeztető gépekkel. Előbbinek utána kellett volna nézni, hogy mennyi van, és csak aztán kínálgatni. Miután a tévében tolták, hogyha az influenza, és a covid egyszerre támad, majd jól megpusztulunk.Persze hogy megrohanták az emberek a háziorvosokat. És csak ekkor derült ki, hogy nincs oltóanyag.
    Azt viszont lehetett tudni előre, hogy hány intenzíves szakápoló, és orvos van, a lélegeztetőgépeket ennek arányában kellett volna beszerezni, nem agyatlanul megvenni több, mint 16 ezret. Csak ehhez némi ész kéne, esetleg kis logika. Most a többszörös áron megvett gépeket ajándékozgatják, eladásra kínálják, hogy ne rohadjon rájuk

  2. házidokimnak pontosabban az asszisztensének jeleztem e-mailben hogy szeretném magamat beoltatni! Kértem idöpontot! Még válaszra se méltatott!!

Szólj hozzá!