Connect with us

Kerítésen innen

2018-ban támad a rüh a Margit Kórházban – köszönjük miniszterelnök úr!

korhaz
Megosztás

Október óta küzdenek a rühesség tüneteivel és magával az állattal. Nem máshol és nem máskor, mint 2018-ban Európa közepén, Magyarországon, egy frekventált fővárosi kórházban.

A rüh-ügy

A rühességet egy apró atkafaj, a rühatka okozza, melynek tudományos neve Sarcoptes scabiei. Az általuk okozott bőrelváltozás az emberi bőr hámrétegén figyelhető meg. Az atkák petéiket a bőrbe rakják le, ezzel erős viszketést és csúnya kiütéseket okozva. A fertőzés nem súlyos betegség, de a nagymértékű viszketés elég kellemetlen lehet. A rühesség emberről emberre terjed, főleg túlzsúfolt közösségekben. Tévhit azonban, hogy csak a rossz higiénés körülmények között élők fertőződhetnek meg.

Betegek és ápolók is rühesek lettek a Szent Margit Kórház ápolási osztályán – tudta meg az RTL Klub Híradója egy ott dolgozótól, aki szerint hozzátartozók és az egyik dolgozó családtagjai is elkapták a fertőzést. Az időseket gondozó részlegen október óta küzdenek a problémával.

Amikor a rejtett kamerával forgató stáb rákérdezett erre a nővérpultnál, kínos csend volt a válasz, végül közölték, nem mondhatnak semmit. A betegek közlékenyebbek voltak: egy férfi azt mesélte, őt lemosdatták fertőtlenítővel, így nem kapta el a fertőzést, úgy tudja viszont, három ápolót elküldtek betegállományba, mert elkapták a kórt. Egy másik beteg azt tudta, hogy a szomszéd szobában fekvő küzdött a kellemetlenséggel.

 

Az atka alagutat fúr a bőrbe, allergiás reakciókat vált ki, de csúnya fertőzéseket is okozhat. Emberről emberre terjed, így a használati tárgyakról is elkaphatják a betegek. A kórház keddre ígért választ arra a kérdésre, hányan kapták el a fertőzést és mit tettek azért, hogy a rühesség ne terjedjen tovább az intézményben.

(forrás: rtlklub)

Mészáros Lőrinc vs. magyar egészségügy

Játék a számokkal – az egészségügyben

Szerző

7 hozzászólás

7 Comments

  1. kocsmáros60

    2018.01.08 20:39 at 20:39

    Egy nagyon régi hatékony és olcsó megoldása a RŰ ellen ..Egy doboz füstszűrő nélküli cigarettát kiáztatunk 2-3 liter / lehet gyengébb vagy erősebb kinek -kinek érzékenysége szerint // tiszta dohány levél lenne jobb // vízben és ezzel a főzettel leöblítjük a fertőzött bőrfelületet .. 15-30 perc múlva tiszta vízzel leöblítjük ..Szükség estén ismételjük meg ..Ha nagyon érzékeny higabb lével többször is lehet öblögetni ..Aki fél tőlle kis területen próbálja ki ..

  2. Peter

    2018.01.08 21:11 at 21:11

    A tolvaj korrupt Orbán vezette Magyarországon az egészségügy a béka segge alatt van. Nem véletlenül kullogunk a világranglistán a legutolsók között. Jelenleg Magyarország az 58. helyen van csak Irán, Ukrajna, Egyiptom és Venezuela az ahol rosszabb az egészségügyi rendszer. Mekkora szégyen!
    Íme a lista >>> https://www.numbeo.com/health-care/rankings_by_country.jsp

  3. Peter

    2018.01.08 21:14 at 21:14

    Áztassa ki Orbán és bűnbandája. Te nem érted a lényeget? Adva van egy aljas, velejéig romlott, tébolyodott diktátor, amelyik elvonja a pénzeket az egészségügytől és az oktatástól és a legelesettebb rétegektől helyette üresen kongó stadionokra, üresen zakatoló kisvasútakra és az anyaországbelieken élősködő határon túli szavazóira herdálja el.

  4. WA.Lacky

    2018.01.09 07:10 at 07:10

    Kérdezném,hogy ki tehet róla,hogy ide jutott az ország? Az idén mi fog változni? Ekkora költségvetési hiány 2009 óta nem volt. mégis milliárdokat szórtak szét a tavalyi év végén. Kizárólag az ostoba nép tehet róla,hogy hagyja tovább romlani a helyzetet.

  5. kocsmáros60

    2018.01.09 09:13 at 09:13

    Félre értesz ..A stadionok a kisvasut stb egyet értünk ..De az egészségügyet minden kormány lenyúlja //ÁGNESKE VIZIT DÍJ , páncéldoboz e betegek ékszerinek tárolására stb , szegény betegek tele vannak ékszerrel //..Sőt lenyulnak a gyógyszer cégek a semmire való , drága gyógyszernek nevezet haszontalan kencékkel ..Ezért írtam ide egy régi jól bevált módszert ..NEM A KORMÁNY AKAROM VÉDENI ::

  6. Peter

    2018.01.09 10:08 at 10:08

    Figyelj ha a vizitdíjért anno tüntettek, akkor jobb ha kussolnak. Még az is jobb lett volna, mint ami ma van.

  7. kocsmáros60

    2018.01.09 12:40 at 12:40

    Ebben csak egy probléma …Nem tudjuk mi lett volna ..Egyet tudok mivel jól kerestem , magas járulékot fizettem mégis fizetnem kellett a kórházba ..Vajon ki helyett kellett nekem fizetni ??? Majd rájöttök Péter hogy a politikus ha hatalomra kerül elfeledi a TE érdekedet ..27-éve ez van most miért lenne más ?? .Mert 15-20 éve én hittem most Ti hisztek nekik ..Nagy lesz a csalódás ..Mi se ilyen lovat akartunk ..

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük