2018-ban támad a rüh a Margit Kórházban – köszönjük miniszterelnök úr!

Október óta küzdenek a rühesség tüneteivel és magával az állattal. Nem máshol és nem máskor, mint 2018-ban Európa közepén, Magyarországon, egy frekventált fővárosi kórházban.

A rüh-ügy

A rühességet egy apró atkafaj, a rühatka okozza, melynek tudományos neve Sarcoptes scabiei. Az általuk okozott bőrelváltozás az emberi bőr hámrétegén figyelhető meg. Az atkák petéiket a bőrbe rakják le, ezzel erős viszketést és csúnya kiütéseket okozva. A fertőzés nem súlyos betegség, de a nagymértékű viszketés elég kellemetlen lehet. A rühesség emberről emberre terjed, főleg túlzsúfolt közösségekben. Tévhit azonban, hogy csak a rossz higiénés körülmények között élők fertőződhetnek meg.

Betegek és ápolók is rühesek lettek a Szent Margit Kórház ápolási osztályán – tudta meg az RTL Klub Híradója egy ott dolgozótól, aki szerint hozzátartozók és az egyik dolgozó családtagjai is elkapták a fertőzést. Az időseket gondozó részlegen október óta küzdenek a problémával.

Amikor a rejtett kamerával forgató stáb rákérdezett erre a nővérpultnál, kínos csend volt a válasz, végül közölték, nem mondhatnak semmit. A betegek közlékenyebbek voltak: egy férfi azt mesélte, őt lemosdatták fertőtlenítővel, így nem kapta el a fertőzést, úgy tudja viszont, három ápolót elküldtek betegállományba, mert elkapták a kórt. Egy másik beteg azt tudta, hogy a szomszéd szobában fekvő küzdött a kellemetlenséggel.

 

Az atka alagutat fúr a bőrbe, allergiás reakciókat vált ki, de csúnya fertőzéseket is okozhat. Emberről emberre terjed, így a használati tárgyakról is elkaphatják a betegek. A kórház keddre ígért választ arra a kérdésre, hányan kapták el a fertőzést és mit tettek azért, hogy a rühesség ne terjedjen tovább az intézményben.

(forrás: rtlklub)

Mészáros Lőrinc vs. magyar egészségügy

Játék a számokkal – az egészségügyben

7 hozzászólás

 • 2018.01.08 - 20:39
  Közvetlen hivatkozás

  Egy nagyon régi hatékony és olcsó megoldása a RŰ ellen ..Egy doboz füstszűrő nélküli cigarettát kiáztatunk 2-3 liter / lehet gyengébb vagy erősebb kinek -kinek érzékenysége szerint // tiszta dohány levél lenne jobb // vízben és ezzel a főzettel leöblítjük a fertőzött bőrfelületet .. 15-30 perc múlva tiszta vízzel leöblítjük ..Szükség estén ismételjük meg ..Ha nagyon érzékeny higabb lével többször is lehet öblögetni ..Aki fél tőlle kis területen próbálja ki ..

  Válasz
  • 2018.01.08 - 21:14
   Közvetlen hivatkozás

   Áztassa ki Orbán és bűnbandája. Te nem érted a lényeget? Adva van egy aljas, velejéig romlott, tébolyodott diktátor, amelyik elvonja a pénzeket az egészségügytől és az oktatástól és a legelesettebb rétegektől helyette üresen kongó stadionokra, üresen zakatoló kisvasútakra és az anyaországbelieken élősködő határon túli szavazóira herdálja el.

   Válasz
   • 2018.01.09 - 07:10
    Közvetlen hivatkozás

    Kérdezném,hogy ki tehet róla,hogy ide jutott az ország? Az idén mi fog változni? Ekkora költségvetési hiány 2009 óta nem volt. mégis milliárdokat szórtak szét a tavalyi év végén. Kizárólag az ostoba nép tehet róla,hogy hagyja tovább romlani a helyzetet.

    Válasz
   • 2018.01.09 - 09:13
    Közvetlen hivatkozás

    Félre értesz ..A stadionok a kisvasut stb egyet értünk ..De az egészségügyet minden kormány lenyúlja //ÁGNESKE VIZIT DÍJ , páncéldoboz e betegek ékszerinek tárolására stb , szegény betegek tele vannak ékszerrel //..Sőt lenyulnak a gyógyszer cégek a semmire való , drága gyógyszernek nevezet haszontalan kencékkel ..Ezért írtam ide egy régi jól bevált módszert ..NEM A KORMÁNY AKAROM VÉDENI ::

    Válasz
    • 2018.01.09 - 10:08
     Közvetlen hivatkozás

     Figyelj ha a vizitdíjért anno tüntettek, akkor jobb ha kussolnak. Még az is jobb lett volna, mint ami ma van.

     Válasz
     • 2018.01.09 - 12:40
      Közvetlen hivatkozás

      Ebben csak egy probléma …Nem tudjuk mi lett volna ..Egyet tudok mivel jól kerestem , magas járulékot fizettem mégis fizetnem kellett a kórházba ..Vajon ki helyett kellett nekem fizetni ??? Majd rájöttök Péter hogy a politikus ha hatalomra kerül elfeledi a TE érdekedet ..27-éve ez van most miért lenne más ?? .Mert 15-20 éve én hittem most Ti hisztek nekik ..Nagy lesz a csalódás ..Mi se ilyen lovat akartunk ..

 • 2018.01.08 - 21:11
  Közvetlen hivatkozás

  A tolvaj korrupt Orbán vezette Magyarországon az egészségügy a béka segge alatt van. Nem véletlenül kullogunk a világranglistán a legutolsók között. Jelenleg Magyarország az 58. helyen van csak Irán, Ukrajna, Egyiptom és Venezuela az ahol rosszabb az egészségügyi rendszer. Mekkora szégyen!
  Íme a lista >>> https://www.numbeo.com/health-care/rankings_by_country.jsp

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük