Connect with us

Blogbazár

2019 van. Még van véleményem. Magánvélemény…..

2019
Prev1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás

Nem kell vele egyetérteni, de azért el lehet olvasni. A valósághoz való bármi hasonlósága csak a képzelet szüleménye. Az én képzeletemé. Vagy mégsem. Nem tudom, döntse el mindenki magának.

2019 van

Tegnap megkezdődtek az államosítások. Törvényesen. Persze, hogy a nemzetközi közösség ne tiltakozzon túl hangosan, nem elveszik a vagyont, csak törvénnyel kötelezik rá a célpontot, hogy ingyenes használatba adja az államnak. Mondjuk ha a T. Olvasó házába, lakásába beköltöztetnének valakit, őt meg onnan ki, de azt mondanák, hogy „mi nem vesszük el, a tulajdonjog megmarad, mi csak ingyen használatba vesszük”, akkor az nem lenne elvétel, ugye?

2019 van

Egypártrendszer van. A többi párt látszattevékenységet folytat, politikai befolyásuk nincs, ha mégis megerősödni látszik egy, akkor központi határozatokkal lehetetlenítik el a Számvevőszéken, Ügyészségen, vagy akár törvényeken keresztül. Vagy választáskor kamupártokkal forgácsolják szét az erőit.

2019 van

A miniszterelnököt, aki egyben A Párt elnöke is ( pártfőtitkár 🙂 ), leválthatatlanul újraválasztják, a köztársasági elnök pozíciója csak látszat, ő is csak egy bábja A Pártnak.

2019 van

A törvénykezés kritika nélküli. Egy kézben van, ők, A Párt vezető emberei bármilyen törvényt meghozathatnak, alkotmányt módosíthatnak. A választási törvényt is átszabták, meg a népszavazási törvényt is, hogy már ne lehessen őket többé elmozdítani.

2019 van

A bíróság, az ügyészség állami kézben van. Csak azt vizsgálják, ami nem érint Pártmutyit. Aki A Párt ellen van, azt meghurcolják, ha elég nagy a hangja. Ha kicsi, akkor hagyják, hadd ugasson, úgyse hallja senki. De azért listázzák, besúgókon keresztül figyelik.

2019 van

Listázzák az embereket, jelentéseket készítenek róluk.

2019 van

A média szinte kizárólag állami kézben van. Hazugságokkal altatják a népet, elhitetik vele, hogy jobban él mint régebben, és a nép birka, nincs annyi esze, hogy körülnézzen, és lássa, hogy „ja, mégsem”. Hiába él rosszabbul, hiába kell mindenért egyre többet dolgoznia, ha azt mondják neki, hogy jobban él, akkor elhiszi, mert minden állami TV és újság ezt mondja. A híreket cenzúrázzák, a híradósokat, újságírókat megfélemlítik, kirúgják vagy behódolásra kényszerítik.

2019 van

Az államadósság nagyobb, mint valaha. A kapitalizmus hitelekből épül. Államkötvények kibocsájtásával próbálunk talpon maradni, ezzel tovább növelve az adósságot.

2019 van

A nyomor ellen látványos sporteseményeket szerveznek, ezzel bizonygatva, hogy Magyarország nagy és erős, tele nemzetközi szinten is jó sportolóval. Legalább cirkusz kell a népnek, ha már kenyér nem jut.

2019 van

A kis egyházakat üldözik, a nagyokat politikai szempontok szerint irányítják. Lényegüket már rég elvesztették, behódoltak, csak az állam, a kufárok kiszolgálói.

2019 van

A kiváltságosaknak alanyi jogon jár VIP ellátás az ország legjobb kórházaiban, de akinek közülük az sem elég, az magánkórházban gyógyul, akár külföldön is.

2019 van

Az oktatás a kormány érdekeit szolgálja, a történelmet hamisítják, az iskolákban csak egyféle tankönyv támogatott (a többi vajon meddig lesz tűrt?). A tananyag és a módszer nem az életre nevel, hanem a „jó állampolgár” szerepére. Menekülőutak lezárva, magántanulói státusz megszűnik, kötelező minden kis úttörőnek az állami iskolában raboskodnia.

2019 van

Az ország orosz befolyás alatt van. A kormányunknak az orosz kormány diktál, és ők ezt örömmel teljesítik, azt kommunikálva a nép felé, milyen fontos nekünk az oroszok barátsága. Drága pénzért veszünk tőlük javakat, évtizedekre eladósodunk feléjük, cserébe adnak nekünk Új Csernobilt Paksra.

2019 van. Nem emlékeztetnek ezek a dolgok erősen egy nem is annyival régebbi időre, az „Átkosra”, a kommunista-szocialista berendezkedésre?

Prev1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

1 Comment

1 Comment

  1. Barna

    2019.07.07 at 07:25

    Sajnos az ország nagy része még alszik.Kisért a Kádári múlt. Próbálnak az emberek túlélni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük