2020 2021-re esik! Akkor irány Tokió!

Japán új miniszterelnöke megerősítette, hogy Tokió mindenképpen megrendezi jövőre az olimpiát és paralimpiát. Szuga Josihide a Kyodo hírügynökségnek úgy nyilatkozott.

Győzelem!

A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy “az emberiség legyőzte a vírust”.
Egy, a japán kormány, a tokiói városvezetés, valamint az olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottságának képviselőiből álló munkacsoport dolgozik hónapok óta azon, hogyan lehet biztonságosan lebonyolítani a játékokat, és milyen különleges intézkedéseket kell meghozni a halasztás miatt megnövekedett költségek kezelésére. Az egyik ilyen lehet a jelenleg 159 országot, illetve régiót érintő utazási korlátozások feloldása, már csak azért is, mert a miniszterelnök szerint a turizmus megmentése kulcskérdés. Tokió mindenkit vár.

Találkozó a NOB elnökkel

Szuga Josihide, aki szeptember közepén váltotta a miniszterelnöki tisztségről augusztus végén lemondó Abe Sindzót, telefonon már egyeztetett a jelenlegi helyzetről és a tervekről Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével, a személyes találkozójukra pedig a tervek szerint novemberben kerül sor.
A világjárvány miatt 2021-re halasztott olimpiát július 23-tól augusztus 8-ig, a paralimpiát pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig rendezik meg.

Magyarország is úgy készül, hogy jövőre mennek a sportolóik Tokióba.

Előzmény

Tokió

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük