Connect with us

Kerítésen innen

2020 Magyarország: sokan nem a koronavírustól félnek, hanem, hogy nem tudnak enni adni a gyerekeknek!

Megosztás

Debrecenben rendszeresen tart ételosztást a rászorulóknak az “Egy morzsányi szeretet Debrecenben” facebook csoport és az őket segítő civilek.

A koronavírus közbeszólt….

Debrecenben az elmúlt hét szombatján nem tudtuk a rendszeresen megrendezett Morzsapartit megtartani. A vírus miatt határozatlan időre fel kellett függeszteni a karitatív akciókat – mondta el Lipcsei Andrea, a közösségi oldal létrehozója.

Az adományozók közül többen jelezték, hogy

csak érte kell menni a „szállítmánynak”.

Ma így is tettem, természetesen minden óvintézkedést betartva, előre csomagolva pakoltam be az ennivalót, egy pékség felajánlását.

Egy kis szervezéssel, mindenre odafigyelve, minden eljutott oda, ahol hiába várják, hogy az illetékesek segítsenek

A közvetlen érintkezést természetesen kerülve cirka 100 szegény családnak lehetett segíteni. Köztük számos több gyermekes családnak.

Egy kis családnak még külön is tudtam tartós élelmiszer csomagot vinni.

Tisztes távolból elmondták az emberek, nincs mit enniük, az alkalmi munkák is megszűntek, tartalékaik pedig sohasem voltak

Az önkormányzat segélyvonaláról nem is hallottak. Próbálják átvészelni ezt az időszakot, úgy-ahogy eddig is tették. Csak most még a civilekre sem számíthatnak.

Szomorú, de úgy fogalmaztak, hogy

a vírustól kevésbé félnek, mint attól, hogy nem tudnak enni adni gyerekeiknek.

Nem tudom mi lesz, ha a járvány még hosszú hónapokig eltart

A szociális ellátórendszer képtelen volt eddig is gondoskodni a nincstelenekről, erre fordítottak az elmúlt években is a legkevesebb összeget. De a stadionok füvét fűtik, a fővárosban most is kivilágítva díszeleg a Puskás Stadion. Milyen országban élünk, ahol a társadalom elesettjei segítésénél fontosabb a stadionok füvének fűtése? Hol marad a szegénységi mentőcsomag?

figyu

Szerző

1 Comment

1 Comment

  1. Gerencsér Gábor

    2020.03.25 18:54 at 18:54

    Ez lenne Európa, csak kérdem?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük