2021 Magyarország: késes támadás egy SZFE-maszk miatt – Gyűlöletkeltés mindenek felett, ugye regnáló?

Amikor éppen dübörgő léptekkel csörtetünk Európa felé -legalábbis szóban- és eközben minden kormánymegszólaló aláz egyet a vágyott közösségen -ami, jegyzem meg, mi magunk is vagyunk- 2021 Magyarországán egy honpolgár -nem értesülve, hogy az “utálnivaló” kijelölése ezen a napon nem az SZFE-diák-tanár kombó, hanem a nyugati vakcina, ami csak hiteget a jöttével- előkapta a szalonnázó bicskáját és nekiment egy SZFE feliratú maszkot viselő lánynak a buszon.

A hír

Néhány órán belül elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint csütörtökön reggel egy késsel megsebezte egy nő arcát egy 151-es buszon Budapest XXI. kerületében, a Szent Imre téren, jelentették be a rendőrség délutáni sajtótájékoztatóján – írja Telex.

A “főbűn”, ami kihozta sodrából a férfit

Fülöp Gergely, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályvezetője elmondta, súlyos testi sértés kísérlete és közösség tagja elleni erőszak gyanúval nyomoznak a 30 év körüli férfi ellen.

A nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselte.

Karácsony Gergely olvasatában

“Semmiféle nézetkülönbség nem lehet indok az erőszakra. Legyen ennek vége már! Ne azt keressük állandóan, ki kezdte, kinek a hibája, hanem, hogy miként lehet kirángatni ezt az országot ebből a szörnyűséges gyűlöletspirálból. Ahogy az erőszakos cselekedet is mindig erőszakos, kimondott vagy leírt szavakkal kezdődik, úgy a békés hétköznapok, a kedélyek lehűtése is annak kimondásával kell kezdődjön, hogy mindenki méltóságát és véleményét tiszteletben tartjuk, az ellenfeleket nem tekintjük ellenségnek, a mégoly indokolt viták sem vezethetnek háborúskodáshoz. Ahogy Biden elnök mondta beiktatási beszédében:

„a politikának nem kell pusztító tűznek lennie, ami mindent elpusztít, ami az útjába kerül”. Jó lenne, ha mindenki, akinek dolga, megértené végre, hogy nem az az erős, aki képes megosztani, hanem aki képes egyesíteni.”

Nyugi….

Mielőtt ütne, gondolja végig, hogy tényleg báb akar lenni egy ócska politikai küzdelemben? Nyugodjon le mindenki, és meglátják, megnyugszunk!

 

élőlánc

 

élőlánc

6 thoughts on “2021 Magyarország: késes támadás egy SZFE-maszk miatt – Gyűlöletkeltés mindenek felett, ugye regnáló?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük