"..Szó bennszakad...": 2022 Magyarországán a Deák téren kéreget egy középiskolai tanár! - Városi Kurír

Sorting by

×

“..Szó bennszakad…”: 2022 Magyarországán a Deák téren kéreget egy középiskolai tanár!

Be kell, hogy valljam: nem szoktam sírni, temetéseken se, nem vagyok az a típus. De látni egy fiatal tanárt, aki konkrétan koldul a Deák téren, közben mosolyogva meséli, hogy persze, csinálja tovább, de gondolkodik valamilyen másodálláson, mert máshogy nem lehet. A tanári kar jelentős része is így csinálja, mert nincs más út: félállásban vannak. Kell a pénz. De aki bent van, az is tolja este 9-ig, emiatt rengeteg gyerek apa/anya nélkül nő fel. Na, ezt nehéz volt könnyek nélkül kibírni – írta közösségi oldalán Tompos Márton, a fotó közzétevője.

Hirdetés

“Kérem segítsenek, középiskolai tanár vagyok…”

Azon a napon, amikor a regnáló miniszterelnök ötödik alkalommal -ez tesók között is 20 korlátlan hatalmú évet jelent-  mondta el kormányfői beiktatóbeszédét a parlamentben, amiben kiemelte, hogy

Olyan országot kell építeni, amely büszke az értékeire, a nyelvére, a népművészetére, a kultúrájára, a tudományára, a világverő sportteljesítményére, (…) A magyarok egyszerre tudnak lenni individualisták és kollektivisták, mert tudják, hogy mindennek megvan a helye és az ideje. Ideje van a szabadságnak és ideje a hierarchikus fegyelemnek, illetve a szolgálatnak, ez teszi lehetővé, hogy ne csak múltunk és jelenünk, hanem jövőnk is legyen a Kárpát-medencében.

A most megalakítandó kormány vállalása az,

hogy a kibontakozó válság idején is megőrizzék a legfontosabb eredményeket, és ne adják fel fontos céljaikat. Orbán Viktor és kormánya vállalja, hogy Magyarország előre fog menni, nem hátra. Vállalja, hogy megvédik a foglalkoztatottságot, a családtámogatást, a nyugdíjak értékét, a rezsicsökkentést.

Mindenkinek lesz munkája, a nyugdíjaknak lesz értéke, a családoknak biztonsága, a gyerekeknek jövője.

Szóval ezen a napon pár kilométerrel arrébb….

kolduló tanár
Fotó: Facebook/Tompos Márton

A poszt alatti hozzászólásokból….

“Ha jól látom egy tanár egy napi fizetése már bőven összegyűlt a dobozban. Nagyon szomorú, hogy ez meg kell történjen.”

“A társadalom szégyene, hogy hagytuk ezt megtörténni. Sajnos ebben is csak egy adott politikai érdeket látok, hogy generációkat butítsanak el, hogy azután pártállami módszerekkel az orruknál fogva vezessék őket.”

“Pont az ország fele kiülhetne 1-1 táblával.”

“Gyalázatos helyzetben vannak a magyar pedagógusok… Ugyan kaptak némi fizetésemelést, de ez nagyon gyorsan elinflálódik. Nincs jövőkép, nincs tervezhető karrier, nincs anyagi, erkölcsi megbecsülés, ezért sok helyen már szaktanár hiány van.”

“Szegyen meg kel koszonni Orban Viktornak amit muvel ”

“Etikusabb lenne, ha munkát kérne a feliraton. Mérnökként is voltam mosogató meg rakodómunkás, igaz külföldön, de hát ott mások a morális értékek, nem dicsőség a siránkozás, megfogják a munka végét.”

“Ezt látva maradjon az ember nyugodt? Ezt látva csukja be a szemét? Ez a kép most az utolsó cérnáim egyikét tépte el.”

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.