Connect with us

Budapesti hétköznapok

Az Átriumhoz 2023-ban egyetlen támogatás érkezett meg: a nézőké

Megosztás

Az Átrium Színház szerint a mai napig nem kezdődött el a tavaly megítélt kultúrtámogatások kifizetése, és a színház pályázatát idén sem bírálták el az április 30-i határidőig. A színház a Facebookon arról posztolt, hogy tavaly összesen 17 millió forint állami támogatáshoz jutottak, de a „többlettámogatási” pályázatokon egy fillért sem nyert az Átrium.

Megosztás

Az Átrium Színház szerint a mai napig nem kezdődött el a tavaly megítélt kultúr-támogatások kifizetése, és a színház pályázatát idén sem bírálták el az április 30-i határidőig. A színház a Facebookon arról posztolt, hogy tavaly összesen 17 millió forint állami támogatáshoz jutottak, de a „többlettámogatási” pályázatokon egy fillért sem nyert az Átrium.

„A lényeg: a határidőig döntés ezúttal sem nem született.”

„A tavaly megítélt NKA-támogatások kifizetése a mai napig nem kezdődött el. A támogatási kereteket folyamatosan csökkentik, ami hamarosan a magyarországi független színházak megszűnéséhez vezethet”

– olvasható a posztban.

Az Átrium bejegyzése szerint

a színház idén eddig csak nézői támogatást kapott, ami 8 815 880 forint, azt írják, hogy így az évad végéig tudnak nyitva tartani.

Átrium-kérés

„Kérjük, segítsetek! Látogassatok el hozzánk, és ha a munkánkat folytatásra méltónak tartjátok, segítsetek! A következő időszakban két támogatói rendezvényt is tart a színház:

  • május 10-én, szerdán az állami gondoskodásban élő fiatalokat segítő Világszép Alapítvánnyal közös jótékonysági esten a Világszépek című film vetítése után Alföldi Róbert beszélget a szervezet munkatársaival,
  • július 14-én pedig – ha már az Átrium nem vesz részt a színházi olimpián – színházi világbajnokságot rendezünk az Átriumban fellépő művészek szereplésével.

Addig is, kérjük, amíg lehet, gyertek színházba, várunk benneteket!”

Emlékeztetőül….

Az Átrium Színház tavaly június végén jelentette be, hogy nem tudják fenntartani a színházat, bezárnak. Majd amikor azt is közölték, hogy felmondanak a dolgozóiknak, több civil kezdeményezés is indult, hogy megmentsék a színházat. Az Átriumból szimbolikus ügy lett, majd miután több mint negyvenmillió forintot gyűjtöttek össze, meghirdették a tizedik évadot. Ebben a videóban civilekkel, támogatókkal és a színház tagjaival beszélgettünk arról, hogy miért fontos az Átrium.

Frissítés: a május 3-i előadással kapcsolatban!

„Most kaptuk a rendőrség tájékoztatását, amely szerint május 3-án, szerdán délután 6 és este 8 óra között demonstráció miatt szakaszosan és időszakosan lezárják a Jászai Mari tér – Margit híd – Lipthay utca – Bem József tér – Fő utca – Clark Ádám tér útvonalat.

Amennyiben a zárás teljes, az a ma este 7 órára kitűzött Az Őrült Nők Ketrece című előadásunk nézőit is érinti.

Kérjük, időben induljanak útnak, és ha lehet, kerülő útvonalon érkezzenek, illetve válasszák a közösségi közlekedés eszközeit!

Amennyiben a 4-es, 6-os villamosok közlekedése is leáll a hídon, az Átrium legkönnyebben az M2-es metróval közelíthető meg a Széll Kálmán térig, onnan 17-es villamossal lehet érkezni. Az előadás kezdési időpontját, amennyiben a közlekedési helyzet indokolja, későbbre toljuk, de az előadást mindenképpen megtartjuk! Facebook-oldalunkon, ha szükséges, jelentkezünk további információkkal.”

Szerző