2023-ig nincs gond a nemzeti kerítéssel – megvan az “üzemeltetője”

2023 szeptember végéig a metALCOM Zrt. gondoskodik a Magyarország szerb határán felhúzott okoskerítés működéséről 6 milliárd 543 millió forintért – derült ki az ötmillió forintot meghaladó ORFK-szerződéseklistájából – írja a blog,atlatszo.hu.

Okoskerítés ….

Az Átlátszó információja szerint az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága által megadott engedély alapján idén szeptember 28-án kötöttek szerződést a metALCOM Zrt.-vel a schengeni külső határ Intelligens Jelző Rendszerének karbantartására és üzemeltetésére.

A közbeszerzési eljárást a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel összefüggő intézkedésekhez kapcsolódó beszerzésekről szóló kormányrendelet alapján indították meg.

Mint az Index megírta, a szerb-magyar határon felhúzott kerítés munkái közül a metALCOM építette a gerinchálózat egy részét 1,72 milliárd forintért, a cég tervezte meg és vitelezte ki az intelligens jelzőrendszert 16 milliárdért, végezte el az oszlophely-tisztítást 140 millió forintért, telepített az ADSS-t 71 millióért, valamint végzett Tisza átfúrást 78 millióért.

A vállalkozás egy fideszes kötődésű politikus, Bozó Zoltán cége. Bozó a 2014-es szentesi önkormányzati választásokon a Fidesz–KDNP szentesi polgármesterjelöltje volt, azonban alulmaradt baloldali vetélytársával szemben.

A Metalcom 2016-ban 7,1 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 663 millió forintos adózott eredményt ért el. 2017-ben a cég értékesítésének nettó árbevétele mintegy 18,6 milliárd forint lett, adózott eredményként pedig 2,7 milliárdot könyvelhetett el.

A további vélt összefüggésekről itt olvashat.

Menekültet fogtak a nemzeti kerítésnél, aki nem be-, hanem kifelé mászott!

“Kerítésen túlról” nézve a “kerítésen innen”

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük