„21 év után kimondani, hogy rosszul csináltuk itt a Fideszt helyben, szar érzés, higgye el!”

Galbács Mihály volt gyulai fideszes képviselő besokallt és kitálalt a városban dívó Fidesz-vezérelt városvezetés és a helyi üzleti kör összefonódásáról, arról hogyan is épül-szépül a nemzeti burzsoázia.

Nem kell érteni semmihez, Fidesz-hűnek kell lenni!

Óvatlanul levelet írt Orbán Viktornak, a 20 oldalasra sikeredett dokumentumban, leírta a frankót – mintha Ő nem tudná? – ami végül elterjedt, és az Index is megszerezte. A lap szerint – a helyi Fideszből tavaly kizárt és leváltott – Galbács Mihály a helyi vezetéssel állítólag összenőtt üzleti kört leplezett le, amire a fideszes polgármester rágalmazás miatt feljelentette.

Galbács kikérte az önkormányzattól a közbeszerzési adatokat 2014 és 2019 májusa közötti időszakról

és kiderült, hogy az 5,5 év alatt 3,5 milliárdnyi közbeszerzések mögött 49 munka van, ezek 78 százalékát Piskolty cégei nyerték, sőt 2015-ben a közbeszerzések 95 százalékát az ő egyik cége kapta meg.

A dolgozat szerint – bár nincs erre bizonyíték –, de

a közbeszerzési folyamat le van zsírozva, a rendszeren élősködő vállalkozók a városvezetés legfelsőbb szintjével egyeztetve irányítják a folyamatot úgy, hogy a végén a legelőnyösebb ajánlatot ők adják

Az ex lépviselővel a Partizán készített beszélgetést, amiben nyíltan beszélt arról, mikor és miért mentek félre a dolgok a békési városban:

A „második vonalas, szakmával foglalkozó” politikus

Elmondta, hogy:

  • „Azt hívják meg a pályázatra, akit megmondanak, és annyiért csinálja meg, amennyiért ő gondolja.”
  • „Nem biztos, hogy jó egy képzett képviselő egy testületbe, mert még kérdései lehetnek. Olyan képviselők kellenek, akik nem beszélnek, csak megnyomják a gombot, és kész.”
  • „A városban azt mondják, 10 százalék Görgényijé, 20 a többié, de abból is kap Görgényi. (…) Ha egy 100 milliós munkához hozzátesznek még 30 millió, abból egy 10-20 százalékot ki tudnak szakítani.”

Úgy látja, hogy 2-3 embert kéne lecserélni és a 30 ezres város hangulata és morálja megváltozna. Galbácsaki független jelöltként indul a választáson, mivel a pártban nem reagáltak felvetéseire:

„21 év után kimondani, hogy rosszul csináltuk itt a Fideszt helyben, szar érzés, HIGGYE el.”

Forrás: 444.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük