220 milliárd forint tűnt el a Quaestornál, 32 ezer károsult van – 3 éve nincs felelőse az ügynek

A nemzetközi közösség segítségét kérik a Quaestor-károsultak, hogy az állami kártalanításon túl a felszámolási eljárásban is érvényesíthessék kártérítési igényüket – közölte az MSZP elnökhelyettese csütörtökön Budapesten.

220 milliárd tűnt el

Szakács László a Parlament déli bejáratánál tartott sajtótájékoztatón – ahol mintegy ötven károsult is megjelent – elmondta: 220 milliárd forint tűnt el a Quaestornál, a károsultak száma 32 ezer, és három éve nincs felelőse az ügynek.

Elvett jogaikat követelik vissza

Hozzátette: az állam a kártalanítási alapból a kisbefektetők kárának 17, illetve 25 százalékát fizette ki, majd elvették tőlük annak jogát, hogy saját követelésük után menjenek.

A szocialista politikus kifejtette: a törvény szerint a károsultak az állami kártalanításon túl nem érvényesíthetik követelésüket a felszámolási eljárásban, vagy ha a felszámoló csalárdul járt el, akkor a felszámoló ellen.

Azért fordulnak a nemzetközi közösséghez, hogy adják vissza nekik ezt a jogot – mondta Szakács László.

Quaestor-vagyon eltűnt, régen kormányközeli vállalkozóknál van

Kálmán-Pikó István, a Quaestor-károsultak képviselője közölte, levelet írnak az összes európai parlamenti képviselőnek, továbbá az EU és a NATO tagállamai magyarországi nagyköveteinek, mert ugyan a Sargentini-jelentésben „egy félmondat erejéig” szerepel a Quaestor-ügy, de annak részleteit is szeretnék megvilágítani.

Hozzátette: a Quaestor-vagyon eltűnt, régen kormányközeli vállalkozóknál van. Kifizették a minisztériumokat, az önkormányzatokat és a VIP-listán szereplőket, ezzel szemben a 32 ezer kisbefektető semmit nem kap. Szerinte ez is mutatja a jogállamiság magyarországi helyzetét.

(Forrás: MTI)

Quaestor végkifejlet, vagy ez még csak a kezdete az újabb négy esztendőnek – A bűnüldözés sarlatánjai 11.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük