24 óra alatt rárepült Bige Lászlóra a kormánymédia – „Utáld, mert gazdag” a keddi szlogen

Alig telt el 24 óra azóta, hogy Bige László, az évek óta kikezdett vállalkozó, a Nitrogénművek tulajdonosa volt a Partizán vasárnap esti adásának vendége volt, ahol többek között elmondta, hogy tönkre akarják őt tenni a GVH 14,1 milliárd forintos, rekordösszegű bírságával és a kormánylapok egymásra hivatkozva kezdtek bele a lejáratásába.

Bige szerinte már megvannak azok, akik fel akarják vásárolni a cégét,

a GVH egy „Andersen-mesét írt le 200 oldalon”, és szerinte elő kell venni a főkönyvi kivonatot, de „attól félnek, mint ördög a tömjéntől” . Bige beszélt arról, hogy a 14 milliárdos büntetést már megérzi egy vállalat, és a kormány a gazdaságvédelmi akcióterc részeként számol le velük. Azt is elmondta, hogy régóta aggódik a magyar demokrácia miatt, és Márki-Zay Péter egy független miniszterelnök-jelölt lehetne,

akinek volt munkahelye, tudja, hogy kell dolgozni.

Hozzátette:

A mostani kormány helyett a tarka macskámat is tudnám ajánlani.

Elmondta azt is, hogy bízik abban, hogy akkor is meg fogja tartani a cégbirodalmát, ha nem lesz kormányváltás.

„Elképesztő luxuserődben él a műtrágyakirály, Gyurcsányék pénzembere, Bige László”

címmel jelent meg cikk többek között az Origo-n, amiben a jól bevált módszert alkalmazzák: a „népek” irigységére apellálnak. Melyik átlagembernek ne nyílna ki a zsebében a bicsak, ha arról olvas, hogy amíg Ő a család kajára valójáért küzd, addig mások számára elérhetetlen luxusban élik mindennapjaikat. Ez a trükk általában bejön, bár arra biztosan nem gondoltak, hogy lesznek, akiknek ilyenkor beugrik Orbán, a vagyontalan miniszterelnök Hatvanpusztai sztorija.

„Nyíregyháza közelében található Bige László hatalmas birtoka. Van itt minden: speciális vizesárok, helikopterleszálló, saját vadaspark, tórendszer hidakkal és őrszázad, quadokkal felszerelve…”

„Bige saját kertjében vadászhat….”

Míg szegény Semjén Zsoltnak milliárdokér kell vadászati kiállítást szerveznünk, hogy otthon érezze magát, addig Bige László

„Magyarország egyik leggazdagabb embere régóta nem titkolja, hogy ő Gyurcsányék legfontosabb pénzembere. Ez már akkor kiderült, amikor idén kora tavasszal küldöttségbe ment hozzá Gyurcsány korábbi államtitkára, Horn Gábor, akit egy közlekedési baleset buktatott le. A saját kertjében vadászhat.

Bige László úgy él, mint egy király, több milliárdot érő birtokából földi halandók számára megközelíthetetlen erődrendszert építtetett, amit betonburkolatú vizesárok, megfigyelőrendszerrel felszerelt masszív kerítés és milliós quadokkal ellátott őrszázad véd a hívatlan látogatóktól.”

-írta a portál szemléltetendő a pórnép szemében elérhetetlen gazdagságot.

Tromf…

„Bige egy quados őrszázaddal is védi magát, testőrei előírt menetrend szerint 10 percenként körbemotorozzák a birtokot és jelentenek a parancsnoknak. És ez még nem minden.

A quados őrszázad egy speciális magánkörúton a dupla kerítés között vezető leaszfaltozott védőgyűrűn járőrözik. Ehhez hasonló megoldást alkalmaztak a kommunizmus idején az osztrák-magyar határon.”

Van itt minden: kommunizmus, Gyurcsány, vadászat, birtok, gazdagság, az egyik csak kiveri a biztosítékot a megcélzottaknál!

„Ilyet utoljára Magyarországon csak az Anjou-királyok engedhettek meg maguknak. A fák közé gondosan elrejtett óriási házat egy egész tórendszer veszi körül, egymással összekötött és egymástól független tavakkal.”

Ha már tó….

Gyanús…, van valami a füle mögött….

„Bige László nem először került összetűzésbe a magyar hatóságokkal

  • 1998-ban előzetes letartóztatásba helyezték, több tíz milliós adócsalással és 15 millió forintos vesztegetéssel meggyanúsítva. A bíróság akkor végül felmentette Bigét.
  • A közelmúltban újra gazdasági bűncselekmények gyanújával vették őrizetbe, most azzal gyanúsítják, hogy több mint 800 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el úgy, hogy eközben közel kétmilliárd forinttal károsította meg a saját cégét. A bíróság 2021. április 17-ig elrendelte Bige László bűnügyi felügyeletét. Eszerint nem hagyhatta el lakóhelyét, és nyomkövetőt kellett viselnie.
  • Legutóbb a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH) rekordnagyságú, 14,1 milliárd forintos bírságot kapott. A vörösbáróhoz köthető cégek ugyanis árkartellezésbe kezdtek. A GVH megállapította, hogy Bige céghálózata, a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportjának több tagja éveken keresztül korlátozta a piaci versenyt és az importot.”

-fejeződik be a keddre szánt ekézés. Folyt. köv holnap?

Ajánljuk az Origo figyelmébe….

Kapcsolódó

24 óra alatt rárepült Bige Lászlóra a kormánymédia

2 thoughts on “24 óra alatt rárepült Bige Lászlóra a kormánymédia – „Utáld, mert gazdag” a keddi szlogen

  • Utáld mert gazdag? Akkor válogatni ér, ugye?
    Én inkább utálom az össz-fidesz holdudvart, mert csóró ember nincs köztük, és egytől egyig a mi bőrünkön, közpénzből gazdagodtak meg. Kivéve, a fényestekintetű Don Corleone Viktort, akiről köztudott, hogy szeeegény, mint a templom egere. Legalábbis a fidesz-birkák így tudják. A valóság pedig köszönőviszonyban sincs a mesével

  • Hajrá Bige Úr, mindent bele! Az origo csak ennyit tud, szánalmas!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük