A kormányhivatal 250.000.- forintra büntette a Micsoda Család! című mesekönyv forgalmazóját – Az olvasók ezúttal megúszták!(?)

A Pest Megyei Kormányhivatal 250 ezer forintra büntette a Micsoda Család! című mesekönyv egyik forgalmazóját, ezt Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott jelentette be a Hír TV esti beszélgetős műsorában. A politikus törvénysértéssel vádolta a forgalmazót, mert szerinte nem jelölte meg egyértelműen, hogy a mesekönyv – ahogy ő fogalmazott – a „normálistól” eltérő családokat jelenít meg – írja Facebook-oldalán a Szivárványcsaládokért Alapítvány, akiknek az elhangzottakkal kapcsolatban több észrevételük is van.

Ízlelgessük: „normálistól” eltérő

Az első, szivárványcsaládokról szóló magyar nyelvű, Micsoda család! című mesekönyvben szereplő kisfiúnak két anyja, a kislánynak pedig két apja van. A 16 nyelvre lefordított könyvet itthon a Szivárványcsaládokért Alapítvány adta ki. A bejegyzésben azt írták, azért tartották fontosnak, hogy megjelentessék a könyvet, mert a szivárványcsaládok teljesen normális, hétköznapi családok, akiknek eddig nem volt saját mesekönyvük. Utóbbi szerintük

egyszerű, mindennapos történéseket mutat be, két család hétköznapjait, kisgyerekek szemszögéből. A szülők szexualitása nem téma benne, és a borítón, illetve a könyv bemutatásából kiderül, hogy szivárványcsaládok szerepelnek benne.

Nem kötelező olvasmány!

Az alapítvány szerint a Micsoda család! nem kötelező olvasmány, és mindenki szabadon eldöntheti, hogy megvásárolja-e, vagy sem. Hozzátették, hogy

megjelenése óta a könyv több forgalmazónál is stabilan tartja a helyét a keresett kiadványok között, ami szerintük visszaigazolja, hogy egy piaci rést fed le.

Azt is írták, hogy nem értenek egyet Tarnai Richárddal, aki szerint Magyarországon nem indokolt védeni az emberi jogokat, és hogy szerintük fontos lenne, hogy egy család hétköznapjait bemutató mesekönyvért ne járjon 250 ezer forintos büntetés, ahogy az is fontos lenne, hogy

„a kormány ne hagyjon magára 100 ezer gyereket, akik az iskolai ismeretterjesztő órák betiltása miatt segítség nélkül maradnak, éppen amikor a legnagyobb szükségük lenne rá”.

Bejegyzésüket azzal zárták,

örömmel látták, hogy az ország jelentős többsége érti és támogatja őket, legalábbis az Ipsos legfrissebb felmérése azt mutatja, hogy a magyarok 62 százaléka szerint az azonos nemű szülők ugyanolyan jó szülők, mint az eltérő neműek.

A kommentekből…

“A mesekönyv megrendelve, amit szívesen felajánlok bármilyen családnak, akinek a helyzete nem teszi lehetővé, hogy megvegye a könyvet. ”

“Ó a jó öreg tarnai richárd, emlékszem még a kispesti ámokfutására.  Képtelen volt választást nyerni a XIX.kerületben”

“Meg kellene támadni a bírságot, és európai szintig vinni a pert. Kis szerencsével a törvény is bukni fog a bírsággal együtt.”

“De az olyan csodás magyar népmese mehet az M2-n, hogy megölték a lányt, feldarabolták, hegedűbe rejtették. Végülis happy end, mert valahogy feléledt…
Tele van bántalmazással, erőszakkal!”

“A gondom az, nem is tudtam a könyvről! Úgyhogy most le is rendeltem, mielőtt eltűnik! Közben pedig mérges vagyok..”

“Jegyezzük meg a nevét: Tarnai Richárd. És amikor a gazdái a történelem szemétdombján végzik, ne hagyjuk, hogy mindenki csak arra emlékezzen, azok ott fent mekkora szemetek voltak, ne hagyjuk, hogy a tarnairichárdok arra hivatkozzanak, parancsra tették. Mert az náci duma, és én biztos vagyok benne, h Tarnai Richárd nem náci, hanem saját önálló akaratából hozta ezt a szégyenletes döntést. Ő, Tarnai Richárd.”

“Na, basszus! Akkor a Harry Potter könyvek forgalmazói jó nagy kakiban vannak. Tele van “nem normális”családdal, és még meleg szereplő is van benne. De ‘Az arany ember’-éi sem dőlhetnek hátra…”

 

család

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük