Connect with us

Banánköztársaság

Hatalmas receptek állnak az utcán

Hatalmas receptek állnak az utcán
Megosztás

Emberi nagyságú receptekkel kívánják felhívni a figyelmet a szolidaritás fontosságára! A recepteket buszmegállókban, kikötőkben, adventi eseményeken állítják ki.

Az akcióval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy karácsony előtt bárki indíthat saját karitatív eseményt, akár néhány sütemény elkészítésével is.

Tavaly több mint 145 ember fagyott meg a nagy hideg miatt.  Erre hívják fel a figyelmet az egyedül élő idős embereket támogató Jótékonysági Receptműhely elnevezésű akcióval. Arra bátorítanak mindenkit, hogy kopogtassanak be az idős szomszédokhoz, és kérdezzék meg, kell-e segíteni.

Az időseket támogató akciót öt évvel ezelőtt kezdték el. A magánszemélyeket és cégeket is aktivizáló mozgalom lényege az, hogy különböző  rendezvényeken, céges  eseményeken süteményeket árulnak és az összegyűlt pénzt az idős emberekre fordítják, például tűzifát vesznek nekik. Tavaly 1.000.000 Ft értékben vásároltak tüzelőt a sütemények árából.

Most emberi nagyságú recepteket is készítettek. Ezeket forgalmas helyeken, boltokban, de buszmegállókban is kiállítják. A hatalmas receptekkel  arra buzdítják az embereket, hogy készítsék el a karitatív süteményt és kezdjenek saját jótékonysági akcióba. Az első receptet Siófokon, a kikötőben állították ki, a Mikulás-hajóra érkező gyerekek és szüleik figyelmét hívták fel a szolidaritás fontosságra. Balatonfüreden, a Zsigmond utca 1. szám alatt, ma egy újabb helyszínen is kihelyezik a recepteket, itt elkezdik árulni a jótékonysági süteményeket is. A Trüffel-csokibárban lesz kapható Füred Kapitány, a balatoni mesehős kedvence, a klasszikus fatörzsszelet egy újra gondolt formája, amelynek árából tüzelőt vesznek rászorulóknak. A recepteket több adventi vásárban is kiállítják és süteményeket is árulnak majd. A bevételből többek között tüzelőt vesznek rászorulóknak – nyilatkozta Éskovács Péter, a Rama Jótékonysági Receptműhely egyik szervezője.

Háromszázan is belehalhatnak a fagyok miatt elszenvedett betegségekbe

Egyes statisztikák szerint tavaly több mint száznegyvenöten fagytak meg a hideg miatt. Más felmérések szerint évente háromszázan is belehalhatnak a fagyok miatt elszenvedett betegségekbe, szövődményekbe.

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük