3 pici gyerek kálváriája – Kórházi fertőzés és ami mögötte van

Bármelyikünkkel előfordulhat! Felnőttnek sem egyszerű, ha egy hozzátartozója kórházba kerül, főleg a manapság tapasztalható magyar egészségügy valamelyik egységébe. Ha gyerekről van szó, a helyzet sokkal aggasztóbb.

Hiába a szülői óvintézkedés

A Szent László Kórház, ahol fekszik a három testvér, akinek az esetéről szó van, egy 4, és egy 17 hónapos kislány, és 2 és fél éves bátyjuk.  Anyukájuk néhány nappal ezelőtt kereste meg az ATV Híradóját történetükkel, amely egy átlagos bölcsődei vírussal kezdődött. A háziorvos tanácsára az anyuka elvitte kisfiát a Szent László Kórházba, ahol a gyerek egy rotavírussal fertőzött kislánnyal került egy kórterembe. A kisfiút két és fél nap után hazaengedték, mondván „minden rendben van”. Nem így történt.

“Egy nappal később a kisfiam újra hányt, de akkor már a két kislányom is. Pénteki nap este bevittük az összes gyermeket a Szent Lászlóba, és azóta ott vannak, két hete most már, és semmi változás nincsen”

A kormány, aminek kutya kötelessége lenne, hogy az alapellátást kifogástalanul biztosítsa azoknak, akik erre jogosultak, úgy tesznek, mintha nem egy országban élnének velünk, akik mindezt elszenvedjük. A Fidesz-médiában megszólalók szerint minden rendben van és ez egyedül nekik köszönhető. Valamiért elhiszik, hogy az emberek nap, mint nap találkoznak az állításukat meghazudtoló valósággal.

Az édesanya szerint a higiéniai körülmények sem megfelelőek, az ápolók nem fertőtlenítik a kezüket, és a cipőjükre sem húznak lábzsákot mielőtt belépnek a kórterembe. A kórtermi felszerelésben is hiányosságok voltak.

„Párna, ágynemű. Hát közölték, hogy ez mind nincsen úgyhogy menjünk haza, és hozzuk el. Lázmérő, mindenféle ilyen alapvető dolgok, wc papír, kéztörlő, fertőtlenítő szer”.

A kórház azt állítja: minden hasmenéses beteg esetében elvégzik a székletvizsgálatot, és csak az azonos fertőzésben szenvedőket ápolják közös kórteremben. A kisfiú betegsége, és a rotavírus kezdetben hasonló tünetekkel jár. Azt is írják: a higiéniás feltételek adottak, a munkaruházatnak nem része a lábzsák, a hozzátartozóktól nem kérnek az ápoláshoz szükséges felszerelést, a gyerekek kezelőorvosa pedig bemutatkozott a családtagoknak.

(forrás: atv.hu)

Még a Fidesz-szavazók szerint is kórházat kell építeni stadion helyett

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük