300.000 magyar Facebookozó adatait lopták el és árulják a hackerek – Ön köztük van?

Egy hackercsoport több mint 370 ezer magyar Facebook-felhasználó adatait árulja a dark weben, azaz a „sötét interneten”.

Az Öné biztonságban van?

A hackercsoport több mint 500 millió felhasználótól szerzett meg olyan adatokat, mint a vezeték- és keresztnév, nem, város neve, munkahely, családi állapot, mobiltelefonszám, e-mail-cím és a Facebook-profil linkje. Ezeket a személyes információkat az adathalászok arra használják, hogy az érintettek ellen profi és nehezen kivédhető támadásokat indítsanak, amelyek során akár a bankkártya adatokat is ellophatják – írja az Infostart a a QUADRON Kibervédelmi Kft.-re hivatkozva.

„Kedves ügyfél”

A cég szakértője, Solymos Ákos szerint míg korábban a csalók levelei is „Kedves ügyfél” megszólítással érkeztek, most minden adatuk megvan ahhoz, hogy a támadó nevén szólítsa a potenciális áldozatát vagy SMS-ben küldjön adathalász linket.

A megszerzett adatok alapján a csalók kategorizálni tudják a felhasználókat lakóhely, családi állapot vagy éppen a munkahelyük alapján, így a még élethűbb próbálkozásokon keresztül az áldozatok komoly pénzösszegeket veszíthetnek.

A szakértő azonban kiemelik,

ez nemcsak a Facebook, hanem a felhasználók felelőssége is.

Többségük ugyanis túlságosan megbízik a közösségi felületben, illetve az ott elérhető alkalmazásokban.

Forrás 

gázolt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük