300 kilométert utaztattak feleslegesen egy beteget, mert valaki nem figyelt! – 2019. Magyarország, dübörgő egészségügy….

Csak az nem téved, aki nem dolgozik! – mondhatnánk, de ez esetben nem erről van szó. Egy műtétről az idősek otthonába kellet  szállítani a beteget, vagy mégsem? Budapestről Hajóson át Bajára, majd vissza a fővárostól délre eső Szigetcsépre,-reángatták- ahová amúgy kellett volna az idős beteget. Miért? Rossz címet kapott a sofőr.

Valakinek az anyukája, testvére, felesége….., Mit tenne, ha az Ön hozzátartozója lett volna?

Valamiért nagy többségünk csak akkor érzi, hogy valami nem az igazi, ha vele történik a gubanc. Rájöhetnénk végre, hogy ami ma mással, az a mai, kiszámíthatatlan körülmények között holnap bármelyikünkkel megeshet.

Tévedésből 300 kilométert autóztatott egy idős, demens beteget egy betegszállító, hangzott el az RTL Klub híradójában. A beteget a budapesti Merényi kórháztól nagyjából 30 kilométerre levő Szigetcsépre kellett volna vinni, de a nagyjából 160 kilométerre levő Hajósra szállították tévedésből.

Majd rájöttek, hogy hiba történt, továbbvitték az oda közeli, Szigetcséptől még távolabb eső bajai kórházba. Innen másnap vitték át Szigetcsépre.

A beteg családja órákig nem tudta, hol van rokonuk,

a betegszállító pedig azért Bajára vitte, mert letelt a munkaideje, aznap már 11 órát vezetett, és már nem ülhetett vissza a Volánhoz

– derül ki az Országos Mentőszolgálat válaszából. A cég szerit a kórházban mondták tévesen, hogy a beteget hajósi lakásába kell szállítani.

Kásler: a 21. század egészségügyét építjük – addig marad a köpölyözés …..

Rétvári szerint a migránsok miatt vacak Magyarországon az egészségügy, az oktatás és egyáltalán a “jólétünk”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük