Connect with us

Ez a nap

Már Miskolc is narancssárga – meglesz az újabb kétharmad?

Már Miskolc is narancssárga - meglesz az újabb kétharmad?
Megosztás

Toronymagasan vezet Miskolcon a Fidesz jelöltje, az MSZP zuhanórepülése magával rántotta a 2014-ben itt nyerni tudó országgyűlési képviselőjük népszerűségét.

2014-ben a Fidesz-KDNP letarolta az országot: a kormánypártok 106-ból 96 egyéni választókerületet (evk) nyertek meg, a baloldali Összefogásnak (MSZP-DK-Együtt-PM-MLP) csak tíz győzelem jutott. Ezek közül nyolcat Budapesten szereztek meg, mindössze két nem fővárosi evk-ban tudtak elsők lenni: Botka László városában, Szegeden (Csongrád megye 1. evk-jában) Szabó Sándor nyert, Miskolcon (Borsod 2-ben) Varga László.

A hagyományosan baloldali Miskolcon 2014-ben nem működött Orbán Viktor kötcsei doktrínája a centrális erőtérről – azaz hogy a Jobbik és a baloldal között megoszlanak az ellenzéki szavazatok, és a Fidesz nevető harmadikként győz. Pedig pontosan ezért írta át a Fidesz a választási törvényt, és tették egyfordulóssá 2014-től az országgyűlési választást, hogy ne lehessen megtörni visszalépésekkel a centrális erőteret.

A Republikon Intézet 24.hu-nak készített közvélemény-kutatásából azonban most az tűnik ki, hogy vége a kiegyenlített küzdelemnek a három párt között: ha ma lenne a választás, akkor a Fidesz-KDNP jelöltje simán behúzná a választókerületet.

A baloldali, liberális pártok brutálisan le vannak szakadva

A Fidesz előnye meggyőző, bár gyengébb az eredményük, mint a legfrissebb országos közvélemény-kutatások szerint, amelyekben mostanság egyéni csúcsokat döntögetnek. A második legerősebb párt a Jobbik, amely jobban áll, mint országosan. A baloldali, liberális ellenzéki pártok pedig brutálisan le vannak szakadva.

Ha Miskolc pedig is ilyen nagy bukás az ellenzéknek, akkor hogy ne lenne újra kétharmada a Fidesz-KDNP-nek.

(forrás: 24.hu)

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük