Minden gyermek után 333 eurót kapnak a rászoruló családok - Városi Kurír

Sorting by

×

Minden gyermek után 333 eurót kapnak a rászoruló családok

Ne örüljön a nyájas olvasó, mert a hír a 333 euróról igaz, de természetesen nem nálunk ilyen nagylelkű a kormány. Pontosabban ez nem is nagylelkűség, csupán az ország felelősségvállalása, hogy a válság után súlyos bajba jutott családok és esetenként nélkülöző gyerekek többlet támogatáshoz jussanak.

Hirdetés

 

Persze lehet magyar módi szerint az oligarcháknak utalni milliárdokat

Újabb stadion építéseket betervezni és megkezdeni az erőltetett templomfelújításokat. Ide tartozik, hogy a magyar kormány csak a felvidéki templomok felújítására másfél milliárd forintot kíván elkölteni Szlovákiában.

A szlovák kormány a világjárványt követő válság miatt 333 euró támogatást ad minden rászoruló gyermek után

Milan Krajniak munka-, szociális és családügyi miniszter a támogatás kifizetéséről elmondta, a gyermekenként 333 eurós összeget még nyárig kifizetik az anyagi szükséghelyzetben lévő családoknak.

Első körben 45 690 gyermekről van szó

Azon családok is őszig megkapják a támogatást, amelyeknek a bevétele az anyagi szükséghelyzet és a létminimum 1,5 szerese között van. “Ebben a csoportban 147 653 gyermek van”

A létminimum 1,5 szerese és kétszerese közötti bevételű családokban 203 270 gyermek él, akik után ugyancsak kifizetik a támogatást.

Ez utóbbi két csoportnak juttatott segély megvalósításához azonban törvényt kell módosítani, így a kifizetésre csak ősszel, szeptemberben, októberben lehet számítani.

 

333 euró

 

Szóval közel 400 ezer gyermek után járna a 333 euró fejenként

Tehát értelemszerűen egy három gyermekes család már 999 eurót kap majd.

Ugyanez Magyarországon úgy néz ki, hogy a “második, harmadik, negyedik” Orbán-kormány 11 évvel ezelőtt befagyasztotta a családi pótlék összegét. Egy gyermek esetén ez 12 200, ami nincs 35 euro. Két gyermekes család esetén gyermekenként 13 300 Ft, három, vagy többgyermekes család esetén gyermekenként 16 000 Ft.

Önmagában felháborító, hogy a kormány különbséget tesz gyermek és gyermek között. Miért érnek többet a háromgyerekes családok gyerekei?

És most nagyon demagóg leszek, ezen időszak alatt a képviselő fizetéseket kb. megnégyszerezték.

Nem is kell egyetlen országgyűlési képviselő családjának éhezni.

Jól is néznénk ki, micsoda ország lennénk!

És a mesének még nincs vége, ugyanis csütörtökön Novák Katalin örömhírt osztott meg a követőivel, miszerint a V4-ek családbarát koalíciót kötöttek…

Nem tévedés, jól olvassák: “családbarát koalíció” – De, mi a szösz ez?

A családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia szakminiszterei a nap folyamán közös nyilatkozatot fogadnak el arról, hogy elkötelezettek a családi értékek mellett.

“Európa szívében kialakult egy olyan együttműködés, amely a családokat helyezi a középpontba. A mindannyiunkat sújtó demográfiai kihívásokra nem a migrációban keressük a választ, hanem a családok támogatásában”

– fogalmazott Novák Katalin, aki a V4 soros lengyel elnökség keretében szervezett V4-koalíció a családért című videokonferencián vett részt Marlena Malag lengyel, Milan Krajniak szlovák és Jana Malacová cseh családért felelős miniszter társaságában.

És nem szakadt rá a plafon!

Forrás: Új Szó

Kapcsolódó

333 euró

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.