34 fuldokló, éhező kiskutyát találtak egy magyar autóban a düsseldorfi rendőrök!

Amíg itthon gőzerővel folyik az online párbeszéd, hogy “mindenki elmondhassa, mit gondol az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogadásáról, a pirotechnikai szabályokról, vagy az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről”, addig két hazánkfia Düsseldorfban “öregbítette hírnevünket” azzal, hogy embertelenül aljas módon kínzott egy kisteherautónyi kutyát.

Cane Corso, francia bulldog, westie, közel három tucat kölyök- és fiatal kutya

Szerda délután egy bejelentő hívta fel a düsseldorfi rendőrség figyelmét egy magyar rendszámmal közlekedő, gyanús kisteherautóra

– írta a 24.hu. A Münsterland Zeitung cikke szerint az egyenruhások a helyszínre érkezve az autóban 34 legyengült fajtiszta – Cane Corso, francia bulldog, westie – kiskutyát találtak, rendkívül rossz állapotban. A kutyákon kívül a kisteherautóban volt 19 ezer euró készpénz is.

A cikk szerint a rendőrök

„nem hittek a szemüknek”,

amikor benéztek az autóba.

A 34 legyengült kiskutyát hordozókban szállították, de ezeket úgy rakták egymásra, illetve egymás mellé hogy az állatok nem jutottak friss levegőhöz.

A rendőrök szerint a kiskutyák apatikusak voltak és látszott rajtuk, hogy jó ideje nem kaptak enni és inni. A 24 éves sofőrt és 29 éves társát előzetes letartóztatásba helyezték, a kiskutyákat állatmenhelyre szállították. A feltételezett illegális szaporítók nemzetiségét nem közölték.

 

céltudatos

 

céltudatos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük