Szerdán kezdődik a képviselők karácsonyi szünete

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be ez évi munkáját a jövő héten. A képviselők hétfőn a kormányt interpellálhatják, kedden pedig összesen huszonnyolc előterjesztés elfogadásáról dönthetnek.Devánszkiné Molnár Katalin volt szocialista képviselőre emlékeznek

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 11 órakor a közelmúltban elhunyt Devánszkiné Molnár Katalin volt szocialista országgyűlési képviselőre történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Ezt követően – ezúttal egy órában – hangozhatnak el az interpellációk,  amelyeket az azonnali kérdések, majd a kérdések követnek további egy, valamint fél órában.

A parlament kedden 8 órától ülésnapját szintén napirend előtti felszólalásokkal indítja, amelyeket szavazások követhetnek.

A képviselők összesen 28 indítványról határoznak, köztük például az igazságszolgáltatás vezetőinek elmúlt évről szóló beszámolóiról. Ekkor fogadhatják el azt az indítványt is, amely illetékmentessé tenné a fiatalok „B” kategóriás jogosítványának megszerzéséhez nyújtott támogatást. Döntés várható a kormány legfrissebb oktatási, egészségügyi, pénzügyi és mezőgazdasági témájú módosító, pontosító javaslatairól is.

Az Országgyűlés ez évi utolsó ülése a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló törvényjavaslat általános vitájával érhet véget.

(Forrás: MTI)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük